Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile geçtiğimiz günlerde Eskişehir’deki görevine yeni başlayan Vali Özdemir Çakacak, kendisine iyi niyet dileklerinde bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi. İki milyona yakın öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi’nin toplumun her kesimine hitap ettiğini söyleyen Rektör Gündoğan, “Ülke ve dünya insanının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla, bilim, teknoloji, sanat ve spor alanlarında çalışmalar yaptıklarını anlattı.

HEDEF ÇÖZÜM ÜRETMEK

Eğitim ve araştırma projelerine büyük önem verdiklerini aktaran Rektör Gündoğan, ziyaret esnasında verdiği bilgide, “Evrensel bilgi ve kültür birikimine katkı sağlamak, her yaştaki bireye nitelikli ve özgün, uzaktan ve örgün öğrenme olanakları sunmak, toplumsal gereksinimleri öngörerek yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmek üniversite olarak tek amacımızdır” dedi. Verdiği bilgiler için Rektör Gündoğan’a teşekkür eden Vali Çakacak, Anadolu Üniversitesini, ulusal ve uluslararası alanda kendini ispatlamış deneyimli ve birikimli bir kurum olarak nitelendirdi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi çağdaş bilgilerle donanmış olarak yarınlara hazırlayan üniversitenin, Türkiye’nin geleceğine ışık tuttuğunu belirten Vali Çakacak, kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

KALİTELİ EĞİTİMCİLİK

Vali Çakacak daha sonra ESOGÜ’ye geçerek Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’e iade-i ziyarette bulundu. Vali Çakacak’a Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni tanıtarak yapılan çalışmaları anlatan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen akademik ve idari personel, öğrenci kulüpleri ve etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Vali Çakacak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin bilimsel birikimi ile öğrencilere kaliteli bir eğitim ve öğretim ortamı sunduğunu, güçlü ve köklü bir kurum olduğunu ifade ederek Valilik olarak üniversitenin yaptığı çalışmaları destekleyeceklerini dile getirdi. Günün anısına çektirilen fotoğraflarla ziyaret sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi