Anadolu Üniversitesi bünyesinde 2019 yılında hizmet hayatına başlayan, “Sektör ve Sivil Toplum İş Birliği Koordinatörlüğü” üniversitenin sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde sektör ihtiyaçlarına kalıcı çözümler getirecek bir yapı oluşturmak ve kurumsal bir yapıda bu ilişkiyi sürdürmek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

 DANIŞMANLIK HİZMETİ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Birim Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Başar, ulusal ve uluslararası ölçekte sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iş birliğinde bulunmak, uygulama ve araştırma projeleri hazırlamak, danışmanlık hizmeti vermek ve eğitimler düzenlemek şeklinde sıralanan birçok faaliyet alanıyla hizmet vermeye devam eden Sektör ve Sivil Toplum İş Birliği Koordinatörlüğü hakkında bilgi verdi.

 İŞBİRLİĞİ ARAYIŞLARI

Prof. Dr. Mehmet Başar, “Üniversitelerin önemli görevlerinden biri bulunduğu şehre katkı vermek, şehirle bütünleşmek ve iş birliğini sağlamaktır. Bu amaçla 2019 yılında Rektörümüz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından Sektör ve Sivil Toplum İş Birliği Koordinatörlüğü kuruldu. Bu koordinatörlüğün amacı, üniversitenin, sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde sektör ihtiyaçlarına kalıcı çözümler getirmek ve bu ilişkiyi kurumsal bir yapı içerisinde sürdürmektir.” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM AĞI GENİŞLEYECEK

Koordinatörlüğün işleyişine dair bilgi veren Prof. Dr. Başar, “Şehrimizdeki sanayi odaları, ticaret odaları, ticaret borsaları ve esnaf ve sanatkârlar odaları birliği başkanlıklarıyla protokoller imzalamak, onların eğitim, araştırma ve proje ihtiyaçlarını belirlemektir. Bu kapsamda, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Ayrıca, 14 Ocak Salı günü ise Eskişehir Ticaret Odası ile protokol imzalayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi