Eskişehirspor camiası bugün Pinto’dan gelecek haberi dört gözle bekliyordu. Siyah kırmızılı ekip bu sezon toplamda -15 puan cezası sonrasında 2. Lige düşmesi netleşen takım olarak dikkat çekiyor.

Kulüp Başkanı Mustafa Akgören ve ekibi uzun süreden beri Boffin’den gelen -6 puan cezası sonrasında hedefi Şilili oyuncu Sebastian Pinto’ya çevirmiş bu oyuncu ile yaptığı görüşmeler neticesiz kalmıştı.

Son olarak Başkan Akgören ve ekibi bir dönem Es Es’te forma giyen Pinto’ya  “Eskişehirspor küme düşerse alacaklarını nasıl alacaksın. Bize biraz zaman ver maddi olarak rahatlayalım, sportif başarı yakalayalım alacaklarını da sana önerdiğimiz takvime sadık kalarak ödeyelim. Yoksa tek bir kuruş alamayacaksın” dediği biliniyor.

FIFA’ya iletilen konu nedeniyle Eskişehirspor camiası sıkıntı yaşıyordu. Başkan Akgören ve ekibi Pinto’nun menajeri avukatlarıyla sürekli istişare halinde sorunu çözmek için çaba harcıyordu. Nihayetinde dün sürpriz gelişme yaşandı ve Pinto’nun avukatlarından Es Es’ten 510 bin Avro alacağını üç ay ötelediği yönünde bilgi geldi. Yönetim bu kararı kamuoyuyla akşam saatlerinde paylaştı.

Böylece hiç olmazsa bir umut olan bu dönüş sonrasında yönetimin durumu da rahatlamış oldu. Eskişehirspor kulübünden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Yaklaşık 1 aydır süren görüşmeler neticesinde, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde eski futbolcumuz Sebastián Pinto ve avukatı ile kulübümüz hakkında açmış oldukları davayı Ağustos ayına kadar erteleme kararında uzlaşmış bulunmaktayız. Pinto ve avukatına kulübümüze göstermiş oldukları anlayıştan dolayı camiamız adına teşekkür ederiz.”

Pinto’nun kesin olarak anlaştığını beyan etmemesi durumunda FIFA kararı onaylayacak Eskişehirspor doğrudan 2021-2022 sezonunda 3.Ligden tekrar liglere başlamış olacaktı. Gelişen son dakikanın ardından şimdi herkes rahat üç ay da olsa rahat bir nefes almış oldu.

Editör: Haber Merkezi