Antalya kampı devam ederken teknik direktör Yücel İldiz ilk kez kampta bir açıklama yaparak sezonun ikinci yarısıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Takımda halen transfer yasağının devam ettiğine dikkat çeken İldiz, yaptığı açıklamasıyla sezonun ikinci yarıdan ümitli olduklarını söyledi.

İlk kez kamp yaptık

İldiz, “Antalya kampı biliyorsunuz bizim için çok önemli. Bu kulübe geldiğim günden beri ciddi bir kamp yapmamız gerektiğini söylemiştim. O dönemlerde hatta oynanan iki üç milli maç arasında oldu. ama maalesef kampa gidemedik. Bu nedenle sadece oyuncu arkadaşlarımızla kamp yapma imkanı bulamayınca tesislerde çalışmak zorunda kaldık.

Tabiî ki Eskişehirspor sezon başından bu yana ilk kez kamp yapıyor.

Kadro yüzde 95 tamam

Bilindiği üzere halen transfer yasağımız devam ediyor. Bir yandan takımı kampa alırken buraya gençleri de getirdik iyi bir dönem geçirelim diye bir yandan da başkanımız Halil Ünal ve yönetimi sorunları çözme adına ciddi adımlar atıyorlar. Ana kadromuzu muhafaza etme adına futbolcularımızın yüzde 95’inin sorunlarının çözüldüğünü biliyorum ben. Avrupa ayağını da sayın Erdal Şahbaz’ın FIFA işlerini çözerek puan silme olaylarının önüne geçmeyi başardığını öğrendim.

-3’e rağmen 18 puan

Sezona baktığımızda ilk devre için son iki haftayı saymazsak o yönetim boşluğunda iyi puanlar topladığımızı düşünüyorum. Oyuncularımın içinde bulunduğu o süreçte, sıkıntılı günlerde ve silinen -3 puana rağmen 18 puan topladık. Sonuç olarak ligde 14.15.sıradayız. Sezonun ikinci yarısı bizim için çok önemli. Yönetim kurulumuz dış sorunları hallederlerken bizler de sahada kendiişlerimize bakıp iyi sonuçlar alacağımızı ümit ediyorum.

Oyun mükemmelleşiyor

Kampa baktığımızda iki tane hazırlık maçı yaptık. Bir Erbaaspor ile oynadığımız maçta 1-1 berabere kaldık o maçta bildiğiniz gibi genç arkadaşlarımıza şans verip onları izleme fırsatı bulduk. İkinci maçta Gençlerbirliği ile oynadık o maçı kazandık. Skor anlamında değil ancak oyun anlamında her gün geliştiğimizi söyleyebilirim.

Yabancılar geliyorlar

Kampta yabancı oyuncularımız eksik biliyorsunuz. Onlar da kampa katılıp son durumlarını göreceğiz. Sakatlıkları devam eden hem yabancı hem yerli oyuncuların sürecini bekliyoruz. Çarşamba günü Adana Demirspor ile bir özel maç yapacağız saat 14.00 da. Belki bu maçın ardından bir hazırlık maçı daha hafta sonu oynayabiliriz. Olmazsa kendi aramızda çift kale maç yapacağız. Daha sonra şehrimize dönerek lige odaklanacağız.

El birliğiyle olur

Elbette Eskişehirspor olarak camianın, şehrin, herkesin bizden beklentisi büyük bizlerde bu durumun farkındayız. Ama gerçekleri de görerek hareket etmek zorundayız. İnşallah el birliği ile Eskişehirspor’u farklı yerlere getireceğimize inanıyoruz. Artı şunu ifade edeyim büyük camialar ayağa kalkma adına bütün olarak hareket etmek zorundadır. Şehrin tüm dinamitlerini, taraftarları herkesi birliğe çağırıyorum. İnanıyorum ki tüm zorlukları aşabilecek güce sahip olduğumuzu biliyorum.

Editör: Haber Merkezi