Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığında ecemi erler için düzenlenen yemin törenine eşi Hamdiye Soylu ile katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, bugün buradaki Mehmetçiklerin dünyanın yaşayan en eski ordularından birinde, Türk ordusunda asker olduklarını, acemi eğitimlerini tamamlayarak önemli bir yemin ettiklerini söyledi.

Bakan Soylu, “Bu dünyada ordusunu bu kadar seven, ülkenin tamamını ordu olarak gören, elinde avucunda ne varsa, canını, malını, evladını ordusu için, vatan için vermeye hazır bir başka millet yoktur, görmedim, duymadım, bilmiyorum.” dedi.

‘Bilin ki siz uyanık olduğunuz için biz rahat uykumuzu uyuyabiliyoruz’ diyen Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin uyanık olduğunuzu bildikleri için bu ülkede PKK’sı, KCK’sı, YPG’si, DEAŞ’ı ve diğer terör unsurlarının uykusu kaçmaktadır. Ülkemiz terörle büyük bir mücadele vermektedir. Belki bir kısmınız terörle mücadele bölgelerinde görev yapacaksınız.Şehitlerimiz vardır, gazilerimiz vardır. Ama asla korkumuz yoktur. İnşallah zafer yakındır.”

Editör: Haber Merkezi