Uluslararası Çevre Eğitim Programı kapsamında uygulanan Eko-Okullar Projesi, öğrencilerin çevre bilinci kazanması ve doğaya katkıda bulunması için fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Fidan dikim etkinliğinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde Uluslararası Çevre Eğitim Programını yürüten Eko-Okullar'dan gelen öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya geldi. Orman Bölge Müdürlüğü'nün de katkılarıyla hazırlanan alanda 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Öğrenciler heyecan doluydu

Etkinliğe katılan öğrenciler fidan dikmenin keyfini çıkardı. Emir Sefa Şen, "Bugün burada fidan diktik, çok eğlendik. Fidan dikmek çok güzel" dedi. Serra Akkemik ise "Bugün burada çok eğlendim. Fidan diktik. Fidanlar büyünce ağaç olacak. Ağaçlar da bize oksijen verecek. Burası şu anda taş toprak ama ağaçlar büyünce çimenler gelemeye başlayacak" diye konuştu.

Ahmet Ataç’tan CHP il yönetimine seçim teşekkürü Ahmet Ataç’tan CHP il yönetimine seçim teşekkürü

“20 yıldır ortak hareket ediyoruz”

Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem yaptığı açıklamada, "Eko-Okullar Projesi Çevre Eğitim Programını yürütürken uzun yıllardan bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tepebaşı Belediyesi paydaşımız olarak bizlere destek olmaktadır. Ayrıca Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğümüz ile kurumsal iş birliği çerçevesinde 20 yıldır ortak fidan dikim etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Orman Bölge Müdürlüğü, Ağaçlandırma Şubesi; sahanın hazırlanması, fidanların toprakla buluşturulması, sahada çalışanlarla ve teknik destekle bizlere çok yardımcı olmaktadırlar. Bu açıdan tüm okullarımız adına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize orman sevgisi ve önemini aşılamak adına doğada toprağa ve fidana dokunarak bu deneyimi yaşamanın etkinliğe katılan anaokulları, ilk ve ortaokul öğrencileri için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Etkinliğe destek veren Eskişehir Eko-Okullarının idareci, öğretmen ve öğrencilerine, tüm kurumsal destekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı