Emekli Tuğgeneral/ Strateji Uzmanı Dr. Naim Babüroğlu tarafından verilen “Türkiye ve Ortadoğu’nun Geleceği” adlı konferansta ülkemizi bekleyen tehlikeler ve çözüm önerileri konuşuldu.
Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen konferansa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve çok sayıda Eskişehirli katıldı.
Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara’nın açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen Babüroğlu, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Daha sonra konferansa başlayan Babüroğlu, Türkiye’nin geleceği ile ilgili ülkemizi bekleyen tehlikelerin altını çizerek, bu tehlikelerin bertaraf edilmesinin yolunun ülkenin doğru yönetilmesinden ve Cumhuriyetçi, laik bir çizgide halk iktidarından geçtiğini ifade etti.
 
Bir iç savaşın 15-20 sürdüğünü söyleyen Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Afganistan örneğini ele aldığınızda 1989-2017'ye geldik, Irak örneğini ele alın 1992-2003 bugüne kadar gelin, Afrika'da bazı ülkeleri alın, savaş 15 yılda da bitmiyor maalesef. Demek ki her şey olumlu gelişirse 15 yıl. O zaman bir Suriye'de, Türkiye Suriye'ye baktığında en az her şey olumlu giderse en az 15-20 yıl. Şuanda Suriye'de siyasi görüşmeler başlarsa en az 6 yıl sürer. O halde Türkiye buna göre tedbirini alacak. Yani biz yarın, öbür gün Suriye'de çok güzel bir hava göreceğiz, Irak çok güzel olacak, Yemen 3 yıl sonra Suudi Arabistan parçalanır Yemen biter, İran'da karışıklık oluyor ama 5-6 yıl sonra biter falan dersek bilime nankörlük ederiz, tarihe de ihanet ederiz. Önümüzü de göremeyiz.”dedi.  Konferans sonunda Başkan Akçasoy, Babüroğlu’na plaket takdim etti. Daha sonra Babüroğlu’na kitap imzalatmak isteyen Eskişehirliler uzun kuyruklar oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi