MİMARİ ÇİZİMİ DE KENDİSİ YAPTI

29 yaşındaki kadın girişimci Gülgün Aygün, hayalini kurduğu kafeyi gece-gündüz demeden çalışıp açarak bir başarı hikayesine imza attı. Kendi işini kurmayı hayal eden Aygün, işletmesini kurma kararını aldıktan sonra işletmenin mimari çizimini bile kendisi çizdi. Ardından çizdiği projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Aygün, tuğlalarla duvar örmesinden derz dolgusuna kadar her şeyi kendisi yaptı. Erkeklerin bile yapmakta zorlandığı inşaat işlerini tek başına yapan kadın girişimci Aygün, yaptığı işlerle de görenleri adeta şaşırttı.

 HERŞE BİR İMZA İLE BAŞLADI

Aygün, "Bu hayal, bir gün evden çıkıp arabaya binip sözleşmeye imza atmakla başladı. Ne yapacağımdan kendimde habersizdim. İşin nasıl ilerlediğini de bilmiyordum. Bir işletme nasıl kurulur? Önce neler yapmak lazım? Hiçbirinden haberim yoktu. Mimarlık projesine ihtiyacımız vardı. Ben kara kelem bir A4 kağıda çizmekle başladım olaya. Hayal ettim. Nasıl bir lavaboya girmek isterdim bir işletmede? Nasıl bir mutfak olmalı? Duvarlar ne görürsem beni mutlu eder? Ne gibi sözler yazmam lazım? Nasıl lezzetlerle karşı karşıya kalmalıyım ve insanlar nasıl karşılamalı beni o mekanda diye düşündüm. Sonra tuğlaları aldım getirdim. Tuğlaları nasıl yapacağımı öğrendim. Kalekimle tanıştım, derz dolgusuyla, derz tabancasıyla tanıştım. İşe ufak ufak hatalar yaparak başladım. Zamanla bu hatalarımı gidermeye başladım" dedi.

İNSAN İSTERSE BAŞARABİLİR

Hayatta risk almak gerektiğini vurgulayan Aygün, "İnsanlara tek tavsiyem şu, evet bir risk var hayat zaten bir risk. Bu riski almak zorundaysanız eğer, kendiniz için doğru olduğuna inanıyorsanız eğer o riske katlanın, o riski alın. Eğer bir insan isterse her şeyi başarabilir. Ben şuan bu işi başarmak istiyorum, yarın başka bir şey başarmak isteyeceğim. Şuan bunun için mücadele ediyorum. Çok büyük bir kısmını başardım" şeklinde konuştu.  Kafenin müşterileri de, Aygün’ün kendilerine adeta bir abla gibi davrandığını ve sağlıklarına çok dikkat ettiğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi