CHP’nin Eskişehirli Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Atilla Sertel, havalimanının DHMİ’ye devredilmesi ve işbirliği sağlanarak Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasını istedi.

 

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)  Genel Müdürlüğü’nün 2015 ve 2016 yılı hesap görüşmeleri sırasında söz alan CHP’nin Eskişehirli Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Atilla Sertel, havalimanının kontrolünün DHMİ’ye devredilmesi ve işbirliği sağlanarak Esişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlatılması önerisinde bulundu. Çakırözer ve Sertel, “Bizler sadece Eskişehirli olduğumuz için bu seferleri istemiyoruz. Eskişehir’i görmek isteyen yurttaşlarımız için, Eskişehir’e yaşayıp memleketine gitmek isteyen Ağrılı,  Vanlı hemşehrilerimiz için de bu seferleri istiyoruz. Bu seferler başlarsa sadece Eskişehrimiz, Eskişehirli yurttaşlarımız değil tüm Türkiye DHMİ kazanır” dedi. TBMM Dışişleri Komisyonu’nda Şili’ye uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin anlaşmanın görüşmeleri sırasında da söz alan Çakırözer, “Yüzlerce, binlerce kilometre Şili’ye Türk uçaklarını gönderiyoruz ama Eskişehir’e gelince seferleri başlatmıyoruz. Eskişehirlilerin Van’a, Ağrı’ya, İstanbul’a giderken ulaşımını sağlamak da Ulaştırma Bakanlığının, Türk Hava Yollarının asli görevi olmalıdır” dedi.

YOLCU SAYISI YÜZDE 25 ARTTI

Tarifeli seferler olmamasına rağmen Havalimanının ‘Charter’ uçuşları ile işlediğine dikkat çeken Çakırözer, “Geçen yıl on bir ay sonunda Zafer Havalimanı'na 95 bin iç ve dış hat yolcusu gelirken, Hasan Polatkan Havalimanı'mıza geçen yıl iç ve dış hat on bir ayın sonunda 73.692 yolcu gelmiş. Bu yılki sayılara bakıldığında iseZafer Havalimanı kullanan yolcu sayısında Kasım ayı itibarıyla yüzde 2 azalma var. Eskişehirimizdeki Hasan Polatkan Havalimanı’nda geçen yıl 73 bin olan yolcu sayısı se bu yıl 92 bine çıkmış. Eskişehir’de on bir ayda yüzde 25'lik artış var. Eskişehir'in tarifeli uçuşu olmayan, destek olmayan, teşvik verilmeyen havalimanına yüzde 25'lik bir artış var” dedi.

Editör: Haber Merkezi