Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu kararla Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na düzenlenen uçak seferlerinin Kütahya Zafer Havalimanı’na kaydırılacak olması, haklı olarak tüm Eskişehir’i ayağa kaldırmıştı.

Üstelik Eskişehirliler Hasan Polatkan Havalimanı’ndan ‘yurt içi seferler tekrar başlayacak diye beklerken’ tam aksine mevcut seferlerin de sonlandırılacak olması şehirde tam anlamıyla infial yaratmıştı.

Eskişehir’in geleceğine pranga vuracak olan Havalimanı hadisesini ilk olarak gazeteniz Şehir ortaya çıkarmıştı.

***

Sonrasında Cumhur İttifakından oluşan bir heyet Bakanlıkla görüşme yapmış ve heyet tarafından yapılan açıklamada sorunun çözüldüğü belirtilmişti.

Yapılan iş sadece mevcudu korumaktan ibaret olsa da hatta ve hatta fazlasıyla reklam koksa da sağ olun dedik, var olun dedik…

***

Ne var ki bu açıklamalardan çok değil iki gün sonra Şehir Gazetesi yine bir gerçeği gözler önüne serdi:

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili sorun çözülmemişti. Yapılan seferlerden sembolik bir miktar Eskişehir’e bırakılmış, neredeyse pastanın tamamı Kütahya Zafer Havalimanı’na kaydırılmıştı.

Uzun lafın kısası bu şartlarda Hasan Polatkan Havalimanı’nın yakın vadede kapanması yine kaçınılmazdı.

***

Gelinen bu vahim noktada yerel basına Hasan Polatkan Havalimanı konusunda ikinci defa müjde diyebileceğimiz bir haber düştü.

Bu haberi Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın resmi açıklamalarında göremedik. Bu suretle bu müjdeli haberi kamuoyuyla paylaşan kişinin Sayın Nabi Avcı olduğunu söylemek mümkün.

İlgili haber şu şekilde efendim:

“Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Vahdettin Köşkü yerleşkesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu telefonla arayarak Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndaki uçuşların eskiden olduğu gibi herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın devam ettirilmesi ve başta Sarıcakaya, Alpu ve Kırka yolları olmak üzere Eskişehir ilçe yollarının da bir an önce tamamlanması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.”

Haberden anlaşıldığı üzere Hasan Polatkan Havalimanı’ndan düzenlenen uçak seferlerinde bir değişiklik olmayacak ve havalimanımız kapanmayacak.

Bu noktada Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yı kutlamak boynumuzun borcu.

Sağ olsun, var olsun…

***

Ama…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ile yapılan görüşmeden sonra, Sayın Avcı’nın da içinde olduğu heyetin Havalimanı sorununu çözdük müjdesi dün gibi akıllarda…

Sorunun çözülmediği ortaya çıkınca heyetteki isimler sorularımıza karşı kapı duvar olmuşlardı.

Bizler de demiştik ki müjdeyi verirken en önde koşanlar şimdi neden susuyorlar.         

Velakin aynı konuda şimdi bir kez daha ‘sorun çözüldü’ haberi ile karşı karşıyayız.

Ne var ki Eskişehir kamuoyunun bu müjdeli habere şüpheyle yaklaştığına şahit oluyoruz.

Aslına bakarsanız pek de haksız sayılmazlar efendim.

Boşuna dememişler sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş…

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Güvenin şartı samimiyettir.

  • STEFAN ZWEIG