Haftalık burç yorumları (18-24 Mayıs 2024) Haftalık burç yorumları (18-24 Mayıs 2024)

İyi pişmiş bir sucuk tamamen yağından arındırılmış, kurumuş sucuk değildir. Her şeyden önce sucuk pişirirken ateş ayarımıza ve zamanımıza dikkat etmemiz gerekiyor çünkü kurumuş, yanmış sucuk lezzetini tavada bırakıyor. Sucuğu ne az ne çok ateşte pişirmemeliyiz. İyi sucuk pişirmek için ocağımızın orta derece ateşte yanması gerekiyor.

Sucuk nasıl pişirilir? 

Tavayı ocağa ekledik ve sucuklarımızı yerleştirdik. Şimdi yapmamız gereken sucukların üzerine birkaç damla su serpiştirmek. Bunun sebebi ise tavada bulunan su buharlaşırken sucuğun yağının erimesine yardımcı olacak fakat yağını içinde tutarak lezzetini de bozmayacak. Sıcak ya da soğuk fark etmeksizin birkaç damla su işinizi görecektir.

Bir sonraki aşama sucukları çevirerek pişirmek. Tavanız iyice ısındı ve sucuklarınız pişmeye başladıysa sucukların tek tarafını her birini 7 saniye olmak üzere ateşe tutmanız yeterli. Bilindiği üzere sucuk yoğun baharatlarla işlenmiş bir gıdadır ve çok çabuk pişecek bir et oranına sahiptir. Fazla pişirmeye gerek yoktur.

Sucuklarınız pişti ve sofraya götürmek için ateşten alacaksınız. Durun! Dolaptan bir limon alın ve birkaç damla üzerinde gezdirin. Tavanın ağzını kapatıp birkaç dakika bekleyin. Şimdi ekmekle yağına banmak için sofraya gitmeye hazır.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi