AK Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü, İl başkan Yardımcısı Serhan Arıman ve İl Yönetim Kurulu üyesi Pınar Gücüyener ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Gazetemiz imtiyaz Sahibi Murat Keskin, Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktekin, Genel Koordinatör İlker Gökce ile görüştü. Ziyarette kongre hazırlıkları hakkında bilgi veren Ünlü kongreye Eskişehirlileri davet ettiklerini söyledi. Ünlü ziyarette yaptığı açıklamada belediyeleri de sert bir dille eleştirerek İktidar yerel yönetim uyumsuzluğunun Eskişehir’in önündeki sorunlardan biri olduğunu söyledi. Ünlü, “Belediyeler çakıldı, afet riskli alanların dönüşümü projesinde belediyelerin bakanlıktan izin alamama nedeni; 8 mahallede vatandaşların 3’te 2 çoğunluğunun onayının sağlanamamış olmasıdır, vatandaş ile uzlaşamadılar. Belediyelerin kentsel dönüşüm ile ilgili yaptıkları; film, resim ve maket dışında somut bir şey yok. Eskişehir turizm kenti olamaz, bununla ekonomik kalkınma sağlayamaz, ekonominin büyümesi için yüksek teknolojinin ön plana çıkması gerekli” diye konuştu.

ESKİŞEHİR TURİZM KENTİ OLAMAZ

 Ünlü daha sonra şöyle devam etti, “Eskişehir turizm kenti olamaz, bununla ekonomik kalkınma sağlayamaz, ekonominin büyümesi için yüksek teknolojinin ön plana çıkması gerekli. En çok yatırım alan il Eskişehir ancak belediyeler hükümetin yatırımlarını sabote etti. Şehir sorunlarını biliyoruz, her mahalle için projemiz planımız hazır. İmar sorunu çözülecek, insanlar rahat evlerde oturacak, zulümden kurtulacak, bu belediyeler kentsel dönüşümü yapamaz 20 yıldır akılları neredeydi? Onlar için artık eğlence bitti, deniz tükendi. Biri 20 yıldır, diğeri 15 yıldır bir diğeri de 5 yıldır görevde. Önümüzdeki süreçte vatandaşa söyleyebilecekleri bir şey yok. 2019’da Eskişehir için yeni bir süreç başlayacak. Bu süreçte şehrin nasıl büyüyeceğini hep birlikte göreceğiz.”

CUMHURBAŞKANIMIZ ESKİŞEHİR’İ ÖNEMSİYOR

17 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı AK Parti il kongresi ve Eskişehir mitingi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünlü, “Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm il kongrelerine katılmıyor. Belirlenen şehirlerde katılıyor. O şehirlerden biri de Eskişehir. Cumhurbaşkanımız Eskişehir’i önemsiyor gerçekten, özel de buluyor. 2002 yılından 2018 yılına kadar da AK Parti iktidarlarının Eskişehir’de yaptıklarını da göz önüne alırsak, Cumhurbaşkanımızın Eskişehir’e ne kadar önem verdiğini biliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi