15:39 TEKNOLOJİ

Havacılık endüstrisinin önde gelen isimleri, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin iş birliğiyle Eskişehir’deki Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleştirilecek olan ‘Havacılık ve Aviyonik Sistemler Paneli’nde buluşacak.

15:32 GENEL

İstanbul Haydarpaşa açıklarında karaya oturan Liberya bandıralı ‘Alexis’ isimli yük gemisi kurtarılarak açığa yüzdürüldü.

15:23 GÜNCEL

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak, Çanakkaleli vatandaşlarla yerel tohumları paylaştı. Şenlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin standı vatandaşların akınına uğradı.

15:16 EKONOMİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü ve Tüm Bel Sen arasındaki, sosyal denge tazminatı sözleşmesi kurum memurlarının da katıldığı törenle imzalandı. Sözleşmeyle ESKİ’de çalışan 657 sayılı yasaya tabi devlet memurlarına ve sözleşmeli memurlara ödenen sosyal denge tazminatı, yeni dönemde de en yüksek sınırdan yüzde 120 oranında ödenmeye devam edecek.

15:05 ASAYİŞ

Tepebaşı Belediyesi’nin üretime destek amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan ve kent halkının ödediği vergiler ile hayata geçirilen tarımda güneş enerjisiyle sulama uygulamasının Gündüzler Mahallesi’ndeki ünitesi hırsızların hedefi oldu.

14:55 GÜNCEL

Eskişehir’de sağlıklı tarımsal üretim çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri numune alımları yapıyor.

14:53 GENEL

Bursa'nın İnegöl ilçesi Akhisar Mahallesi’nde meydana gelen kazada cip ile motosiklet çarpıştı. Kaza sonucu 3 kişi yaralandı.

14:47 BÖLGE

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, 3 Nisan'da mazbatasını alarak göreve geldiğinde 64 milyon 872 bin liralık bir borç bulduklarını ve ödenmemiş elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

14:33 EKONOMİ

Toplu taşıma sistemine yepyeni değişiklikler getiriliyor. Eskişehir’de de geçerli olması planlanan düzenlemenin detaylarını PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten paylaştı.

14:29 BÖLGE

Kütahya'da ikamet ihlali ile kamu düzeni ve güvenliği bozma suçlarından gözaltına alınan 2 yabancı şahıs sınır dışı işlemi için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.