Gazze Şeridi’nde toplu mezar bulundu: 190 Filistinli çıkarıldı Gazze Şeridi’nde toplu mezar bulundu: 190 Filistinli çıkarıldı

İsrail’in Gazze’de çok sayıda sivilin sığındığı mülteci kamplarına saldırıları sürüyor.

İsrail’in Bureyc Mülteci Kampı’nı bugün hava saldırısıyla vurduğu, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, saldırıda çok sayıda binanın yerle bir olduğunu belirterek “İsrail mülteci kamplarına sistematik saldırı düzenliyor” ifadelerini kullandı.

Bazı kaynaklar ölü sayısının en az 20 olduğunu, çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı. İnsanların yıkıntıların enkazından yakınlarını kurtarmaya çalıştığını gösteren görüntüler kameralara yansıdı.

Hastane çevresinde şiddetli saldırılar

Bu arada Gazze Şeridi’nde bulunan Kudüs Hastanesi çevresi saatlerdir İsrail’in hem hava hem de topçu atışlarına maruz kalıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gazze’de binlerce yerinden edilmiş kişi ile yüzlerce yaralıyı barındıran Kudüs Hastanesinin çevresi sabah saatlerinden itibaren İsrail’in onlarca hava ve topçu atışlarına hedef oldu. Saldırılarda onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Filistin Kızılayı yetkililerinden Nibal Fersah, “Şu ana kadar saldırılar nedeniyle kaç kişinin öldüğünü ve yaralandığını bilmiyoruz. Durum çok kritik. Orada çalışan tüm sağlık personeli tehlike altında. İşgalci güçler sağlık personeline karşı birçok ihlal gerçekleştirdi. Bu duruma sessiz kalamayız” dedi.

Hastaneye çoğu çocuk ve kadın olmak üzere “14 bin yerinden edilmiş kişinin sığındığını” belirten Fersah, yoğun bakım ve ameliyathane odası dışında merdiven, koridor ve boşluklar olmak üzere hastanenin her köşesinin insanlarla dolduğunu aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı- Anadolu Ajansı