İFADE HERKESİ ŞOK ETTİ

Kocası tarafında öldüresiye dövülen kadın, ablaları tarafından açılan davanın duruşmasında kocasını ablalarına karşı savunması duruşmaya katılan herkesi şaşırttı.  1 Şubat 2019 tarihinde meydana gelen olayda, kocası S. A., tarafından kemer, kürek ve kavanoz ile feci şekilde darp edilen ve bu sırada 5 aylık hamile olan N. A., hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle uzun süre hastanede tedavi altına alınmıştı.

TEHDİT DAVASI AÇILDI

Olay sonrasında S. A., polis ekipleri tarafından yakalamış, ardında çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olay sonrasında S. A. hakkında N. A.’nın ablaları tarafından da kendilerine ‘Tehdit ve hakaret’ edildiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Duruşmada konuşa sanık S.A, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Olay sonrasında S. A., polis ekipleri tarafından yakalamış, ardında çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olay sonrasında S. A. hakkında N. A.’nın ablaları Rahmine T., Yasemin T.tarafından da kendilerine ‘Tehdit ve hakaret’ edildiği gerekçesiyle dava açılmıştı.  Eskişehir 6’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya eşini dövdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık S. A., darp edilen N.A. ile ablaları katıldı. Duruşmada konuşa sanık S. A, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. S. A., duruşmadaki ifadesinde, “Telefon görüşmesi sırasından tehdit hakaret etmedim. Eşimin ablaları ilk önce telefonda bana hakaret etti. Ben suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

KOCASINI KORUDU

Şiddete maruz kalan N.A. ise duruşmada verdiği ifadede herkesi şaşırttı. Hakimin sorusu üzerine ‘maalesef bunlar benim ablalarım’ diyen N. A., şunları söyledi:  “Bahsi geçen telefon konuşmaları yanımda gerçekleşti. Telefonun hoparlörü açıktı. Önce Y. ablam küfretti, daha sonra R. ablam küfretti. Ayrıca eşimin konuşmasında tehdit içeren bir söz yoktu. Onları hakaretlerine karşı eşim S. da küfretti.”  Duruşma sonrasında hâkim kararını açıkladı. Hâkim, tehdit içeren somut bir delilin bulunmadığı gerekçesiyle S.A.’ın ‘Tehdit ve Hakaret’ suçlarından beraatına karar verdi.

 ABLALARI  ENDİŞELİ

Duruşma sonrasında konuşan N. A’ın ablası R.T., kız kardeşinin darp edilmesine rağmen eşinden hiçbir zaman şikâyetçi olmadığını söyledi. Dava öncesinde yaşanan olaylara değinen abla T., şunları söyledi:  “Biz bugün S. A.ile ilk yaşanan olayla ilgili davaya girdik. Ve ne yazık ki ne telefon kayıtları dinlenildi ne verdiğimiz evraklar incelendi. Bu adam bize, ‘Kardeşinizi öldüreceğim’ diye vaatte bulundu. Vaadini de 10 gün sonra gerçekleştirdi. Biz o gün polisle gitmeseydik, o gün gerçekleştirecekti. O gün fırsat bulamadı. O zaman 5 aylık hamileydi kız kardeşim. Sadece karnına vurmamış ama öldü diye bırakmış. Merak edip eve gidenler öğle saatlerinde bulmuşlar kız kardeşimi yerde baygı bir şekilde ve üstü ıslakmış. Çünkü bu adam, kız kardeşim bayıldığında ayıltmış tekrar dövmüş. Biz tüm bunları öğrendik. Hastanede kız kardeşimi daha önceden gören polis memurları, ‘Bu kız 3 günde bir hastaneye geliyor. Sizin haberiniz yok mu?’ dediklerinde biz bir şok daha yaşadık. Çünkü kız kardeşim hiçbir zaman eşinden şikâyetçi olmadı.” Her iki ablada kardeşlerinin geleceğinden endişeli olduklarını söylediler. 

Editör: Haber Merkezi