Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ile sözleşme ve protokol imzalamayan hastane ve özel sağlık hizmet sunucularının "MEDULA sistemi" üzerinden yeni giriş yapmalarının yarından itibaren mümkün olmayacağı bildirdi.

SGK'dan 'MEDULA sistemi' açıklaması

SGK'dan yapılan açıklamada, kurumun internet sitesinde, 24 Aralık'ta "Sosyal Güvenlik Kurumu/Vakıf Üniversiteleri Sağlık Hizmetleri Protokolü' İmzalamak İsteyen Vakıf Üniversitelerinin Dikkatine, 'Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi" duyuruları yayınlandığı belirtildi.

Bu çerçevede, SGK ile 31 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar sözleşme veprotokol imzalamayan hastane ve özel sağlık hizmet sunucularının MEDULA sistemi üzerinden yeni giriş yapmalarının yarından itibaren mümkün olmayacağı ifade edildi. 

Hastane veya özel sağlık hizmet sunucularına 01 Ocak 2016'dan önce başvuran, buralarda tedavi gören (yatarak veya ayakta) Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşların Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamındaki ödemelerinin SGK tarafından karşılanacağı, vatandaşlar ile söz konusu hastane ve kuruluşların mağdur edilmeyeceği kaydedildi. 

Editör: Haber Merkezi