Eskişehirspor’da yaşanan mali kriz nedeniyle eli kolu bağlı kalan kulübün içinden çıkış yolu aranıyor. Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, dün bir açıklama yaptı.

Diri, açıklamasında, “Sezon başında transfer edilen ancak lisans çıkarılamayan oyuncu arkadaşlarımız bu efsane taraftarın önüne çıkıp o formayı giymek için sabırsızlanıyor. Futbolcularımızı taraftarlarımızla buluşturabilmek için 18 Kasım Pazar 14:00’daOsmanlıspor ile bir hazırlık maçı yapacağız ve bu sezon başı lisansı çıkmayan oyuncularımız oynayacak hatta Almanya ligine kiralık giden Hakan Arslantaş bile sırf bu maçta oynayıp bu taraftarın önüne çıkmak için hafta sonu Eskişehir’e geliyor. Şu adamlardaki duruş birazda şehrimizde olsa neler olurdu tahmin edemiyoruz” dedi.

Yaşanan kriz ortamında Eskişehirspor’un durumunu sağır sultanın duyduğunu ancak şehrin iş adamları ve yöneticilerin duyamadığını belirten Diri, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Değerli arkadaşlar; hala şehrimizi terk etmeyen hatta Almanya’da kiralık oynamasına rağmen bu tribünlerin önüne çıkmak isteyen oyuncu arkadaşlarımız bu hafta sonu sahada yerini alacak. Belki de son kez tüm şehrimizi, odalarımızı, partilerimizi, sendikalarımızı kısacası Eskişehir’de yaşayan herkesi Es Es için böyle fedakarlık yapan arkadaşlara destek olmak için stadyuma davet ediyoruz.

Lütfen hepimiz eşimizi dostumuzu, komşumuzu kim varsa elinden tutup stadyuma gelelim. Stadyumda önce maraton alt, sonra üst açılacak, yoğunluğa göre diğer yerler açılacak ve yine girişte makbuz karşılığı bağış toplanacak. Tabi ki yeterli bir para toplanmaz ama bizler elimizden geleni yaptık deriz. Yangına su taşıyan karınca misali tarafımız ve niyetimiz belli olsun o bize yeter.

Haydi Eskişehir Pazar 14:00’da stadyuma gel, bu onur mücadelesine sen de omuz ver..!”

Editör: Haber Merkezi