Özdemir UÇAK- Uzaktan eğitimle 1,5 milyona yakın öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi sınavları 15-16 Nisan tarihlerinde yapılacak. Ancak 16 Nisan tarihinde Türkiye sandık başına gidiyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifini onaylamasının ardından YSK Başkanı Sadi Güven'den referandum tarihiyle ilgili açıklama geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Anayasa değişikliği halk oylamasının Kurulumuzun 11 Şubat 2017 gününün 74. sayılı kararıyla 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir" dedi. Bu açıklama sonrası yaklaşık 1,5 milyon Açıköğretim Fakültesi öğrencisi sınav tarihinin değiştirilip değiştirilmeyeceğini merak ediyor.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Sınav takvimi daha önceden belirlendiği için üniversite yönetimi tarafından henüz bir açıklama yapılmazken referandumun yapılacağı Pazar günü sabah ve öğleden sonra iki oturum halinde yapılacak sınavların ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor. Özellikle sınav günü referandum nedeniyle görevli personel ve güvenlik sayısının yeterli olmayacağı, aynı zamanda Türkiye’nin her noktasında yapılacak sınavlara gidecek görevli ve personelin de oy kullanabilmesi için bu tarihin ertelenebileceği ifade ediliyor.

ÖĞRENCİLER MERAKTA

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan referandum nedeniyle sınav tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak eden AÖF öğrencileri, “Bu konuda üniversite bir açıklama yapmalı. Aynı gün hem referandum hem sınav nasıl olacak? Bu konuda henüz bir duyuru, mesaj ya da bilgilendirme olmadı. Halen de kayıt yenilemeler devam ediyor. Sınav tarihi aynı kalacak mı, değişecek mi bu konuda bilgi verilmeli” dedi. Bu arada AÜ yönetimi sınav takvimini daha önceden belirlediği için TBMM’den yıl ortasında referandum yapılması kararı çıkınca ortaya bu durumun çıktığı belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi