T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje ile “Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi” kurulacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in önderliğinde Ankara’da gerçekleştirilen “Rekabetçi Sektörler Protokol İmza Töreni"ne Eskişehir adına ESO Meclis ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Işık ve ATAP A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamalı katıldı.

 DESTEK VERİLECEK

Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan ATAP A.Ş. proje ile Eskişehir’de inovasyon oluşturmaya ve ürün geliştirme işlevlerine doğrudan katkı sağlayacak. Eskişehir’de ana ve yan sanayilerin güçlendirilmesine, uluslararası rekabet gücünün artırılmasına ve ulusal-uluslararası işbirliklerinin kurulmasına imkân sağlanacak Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin,  Eskişehir ve Türkiye’nin önümüzdeki dönemde odaklanacağı 3 önemli büyük projeye de destek vermesi bekleniyor.

 İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Bu projelerin merkezinde Eskişehir olduğunu düşünüldüğünde, TÜLOMSAŞ Yerli Yüksek Hızlı Tren, TEI Yerli Uçak Motoru ve Yerli Otomobil çalışmaları için  merkez katkılar sunacak. Ayrıca, Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nin kurulmasıyla şehirdeki Raylı Sistemler ve Havacılık Kümesi üyeleri, KOBİ’ler ile teknopark firmaları bu projelerde rol alabilecekler. Merkezin oluşturulmasında geniş bir katılım ve işbirliğinde sağlandı. Projede ESO, Eskişehir OSB, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Havacılık Kümesi ve Raylı Sistemler Kümelenmesi paydaş olarak yer almakta. 

Editör: Haber Merkezi