Kaan Özcan-

Organize Sanayi Bölgesinde açılan fuarda, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeler sanayicilere sunuldu. Etkinliğin açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, üniversite-sanayi işbirlikliklerinin gelişmesini arzu ettiklerini kaydetti. Özaydemir, bu durumun hem Eskişehir’e hem de Türkiye’ye değer katacağına dikkat çekti. Özaydemir, “İşbirlikleri sayesinde sanayinin gelişmesi aşikardır. Başka bir konu da sizleri asıl ilgilendiren firmaların değerleri artık içindeki insan gücüyle ölçülmektedir. Eskiden firmaların makinesi hesaplanırdı.  Hanım öğrencilerin sayısının artması beni sevindiriyor. Benim kendi işletmelerimde çalışanların yüzde 51’i bayan. Bayan arkadaşlarımıza sanayimizde daha çok kadrolar açıldığının işaretidir. Üniversitelerimizin Eskişehir’deki sanayi işbirliği gelişmesidir. Bu diğer kentlerde böyle olmamakta bu bakımdan şanslıyız. Farklı bir kent olduğumuzu böylelikle çıkarmış oluyoruz. Projelerimizi önceden satıyorduk ama artık bunları kendiniz yapacaksınız gelen sanayicilerle bunları görüşün hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Yılbaşlarında sanayinin ihtiyaç duydukları araştırmaları onlara takdim ediyoruz. Onlarda gerçeğe yakın çalışmalar yapılmasına katkı sunuyorlar” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR AVANTAJ


Daha sonra konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, Mühendislik Fakültesi ve Sanayi Odasının ortaklaşa başlatmış olduğu bu çalışmanın, diğer fakültelere de örnek olacağını söyledi. Gündoğan, “Ben buraya gelmeden önce saat 9,5’ta Fen Fakültemizin öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sergilendiği bir etkinliğe katıldım. Biz istiyoruz ki, üniversitelerimizin tüm fakülteleri, sadece mühendislik fakültesi değil diğer fakültelerimiz de, Fen Fakültesi gibi temel bilimler eğitimi veren fakültelerimiz de dahil olmak üzere, Güzel Sanatlar Fakültemiz, Mimarlık Tasarım Fakültemiz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz hatta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin gibi üniversitemizin tüm fakültelerinin bilimlerinin bu tür etkinlikleri gerçekleştirmesi, bu bizim gerçekten özlediğimiz bir şey. Dolayısıyla bu sayede öğrencilerimiz, hocalarımız sektörle daha yakından tanışma, birlikte olma, sektörün isteklerini, taleplerini dinleme, gerçekleri görme noktasında daha doğrusu önemli bir avantaja sahip oluyorlar. Dolayısıyla ben bu tür etkinliklerin bundan sonra da, daha da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

KATKI SUNUYORLAR

 Gündoğan, şöyle devam etti: “Gerçekten biz Eskişehir’de sektörle buluşma noktasında hiç sıkıntı çekmiyoruz. Gerek Sanayi Odamız, gerek Ticaret Odamız her türlü desteği, katkıyı bize sağlıyorlar. Bu noktada ben bunun şehrin dinamitleri açısında önemli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Şehir ile üniversitelerimizin bütünleşmesi açısından, sektörün üniversiteler içerisinde üniversitelerin sektörle birlikte olmasının şehrin gelişmesine, kalkınmasına daha doğrusu ülkemizin genel olarak kalkınmasına önemli katkılar sağladığını düşünüyorum.” 

Editör: Haber Merkezi