Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan, İran kaynaklı doğalgaz kesintisinin sanayiciyi mağdur etmeden çözülmesini istedi.

Çok acil önlem alınıp durumun normale dönmesi gerektiğini kaydeden Seyhan, “ Çevre Organize Sanayi Bölgelerine kurumlardan gelen yazılarda 3 gün boyunca kamera, güvenlik, bilgisayar ve bilgi sistemleri ile çevre aydınlatmaları için elektrik enerjisi tüketimi yapılması, haricinde elektriğin tamamen kesileceği, devamında da Dağıtım Şirketlerine uygulanacak olan müeyyidelerin sanayicilere yansıtılacağı bilgisi verildi. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.

Sanayicilerin bu durum karşısında nasıl önlem alması gerektiği maalesef bilinmemektedir. Dağıtım Şirketleri koruma altına alınırken biz sanayicilerin yapılan ticaret sözleşmeleri, ihracat beklentileri ve üretim aksamalarından kaynaklanacak kayıplarını kim nasıl telafi edecek? Çok acil önlem alınıp durumun normale dönmesi, biz sanayiciler için elzemdir. Her konuda sanayicilerin yanında olan devletimizden bu konuda da destek beklemekteyiz.”

Editör: Haber Merkezi