Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), bölgemizde bulunan firmaların tamamını kapsayan “Sanayi Envanteri” projesini hayata geçirdi.

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TABANLI

EOSB bir ilke daha imza atarak, ülkemizdeki OSB’ler arasında böyle bir uygulamayı sanayicimizin hizmetine sunma konusunda ilk olmanın gururunu yaşıyor. Sanayi Envanteri Portalı ile EOSB’deki firmaların birbirleriyle olan etkileşimi arttı, bu sayede firmalarımızın iş alışveriş süreçleri hızlandırıldı. Portal, yeni pazarların keşfedilmesi ve ortaklaşa projelerin üretilmesi hatta ihtiyaç duyulan projelere yönelik destek alınabilecek bağlantıları içeriyor. Sanayi kuruluşlarının üretmiş olduğu ürünlerin, oluşan atıkların, ihtiyaç duyulan insan kaynakları desteğinin ve daha birçok konuda sanayi envanteri çıkarılmasına yönelik bir platform olan “Sanayi Envanteri” (envanter.eosb.org.tr); sanayi-sanayi, üniversite-sanayi iş birliklerini geliştiren, destekleyen Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı bir portal.

170 FİRMA ZİYARET EDİLDİ

Sistem 2 aydır sanayicilerimize hizmet vermeye devam ediyor. Bu süreçte EOSB tarafından, 170 firma ziyaret edildi ve sanayicilerimize kullanıcı adı ve parolaları teslim edildi. Halen firma ziyaretleri ve bilgilendirmeler devam ediyor. Sanayi Envanter Portalı için kullanıcı adı ve parolasını alan firmalar, firma profillerindeki bilgilerini istedikleri şekilde doldurabilecekler. Firmalar profil bilgilerini tamamladığında, birbirleriyle etkileşimleri artarak, ürettikleri, sattıkları, geliştirdikleri veya geliştirmek istedikleri ürünleri hem bölge içine hem de bölge dışına tanıtma imkanı bulacaklar. EOSB, firmalarımızın öncelikle bölgedeki diğer firmalarla bağlarını kuvvetlendirerek iş hacimlerine, ihracatlarına, büyümelerine destek olmayı amaçlıyor. Daha çok katma değer üreten firmalar ile Eskişehir sanayisini Türkiye’de hak ettiği yere getirmek için çalışıyor.

Editör: Haber Merkezi