ETO Başkanı Metin Güler yaptığı açıklamada, süper market zincirlerinin haftasonu kısıtlamalarını fırsata çevirerek hem ticaretlerine devam ettiğini hem de A’dan Z’ye her ürünü satmayı sürdürdüklerini belirterek, küçük ölçekli işletmeleri mağdur eden bu haksız rekabetin sona ermesi için oda olarak girişimde bulunduklarını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, küçük ölçekli işletmelerin süper market zincirleri karşısında yaşadığı mağduriyet hakkında açıklamada bulundu. Güler açıklamasında, süper market zincirlerinin sayısının artmaya devam ettiğini belirterek, Eskişehir’deki zincir süpermarket sayısının ilçelerle birlikte 400’ü aştığını söyledi. Pandemi kapsamında haftasonu için alınan kısıtlama tedbirleri nedeniyle gıda üreticileri ve marketler dışındaki tüm işletmelerin dükkanlarını kapadığını belirten Güler,  süpermarket zincirlerinin ise pandemiyiavantaja çevirerek hem ticari faaliyetlerini sürdürdüğünü hem de gıda maddesinin yanı sıra kırtasiyeden züccaciyeye, beyaz eşyadan otomobil lastiği ve ekipmanlarına kadar A’dan Z’ye her ürünü satmaya devam ettiğini kaydetti.

 

Düzenleme yapılması için girişimlerde bulunduk

Küçük ölçekli işletmelerin zor zamanlar yaşadığının altını çizen Güler, ekonomide yaşanan durgunluğun üstüne pandeminin etkilerinin eklendiğini, tüccarın ve esnafın bütün bu sıkıntıların yanı sıra market zincirlerinin sebep olduğu mağduriyeti yaşadığını söyledi. Süpermarket zincirlerinin gıda dışında her hangi bir ürünü satmasına izin verilmemesi ya da satacağı ürün yelpazesine sınırlama getirilmesi gerektiğini belirten Güler, bu konuda Eskişehir Ticaret Odası olarak TOBB nezdinde girişimde bulunduklarını ve ilgili bakanlık tarafından düzenleme yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Her platformda üyelerimizin hakkını arayacağız

Bu düzenlemenin küçük ölçekli işletmelerin varlığını devam ettirebilmesi için hayati bir önem taşıdığını belirten Güler, süpermarket zincirlerinin satacağı ürün çeşidine sınırlama getirilmesi ve yaşanılan bu haksız rekabete son verilmesi gerektiğini söyledi. Üyelerinin yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmeyeceklerinin altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, küçük ölçekli işletmelerin süpermarket zincirleri karşısında yaşadığı haksız mağduriyetin bir an önce giderilmesi için her platformda hak arayacaklarını dile getirdi. 

Editör: Haber Merkezi