Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütü binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede” yazılı pankartlar, asıldıkları günün gecesinde parti yöneticilerine bilgi verilmeden indirildi. İl Başkanı Recep Taşel, ilçe başkanları ile birlikte bir basın toplantısı yaparak olaya tepki gösterdi.

İl Başkanı Recep Taşel, basın toplantısında Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği sorulara yineleyerek “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu uzun bir süredir grup toplantılarından, meclisten, televizyonlardan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervi olan 128 Milyar Doların yok olması ve üzerine 48 Milyar dolar eksi rezervde olması nedeniyle soruyor.

Satışlar hangi yöntemle yapıldı? Hangi tarihte yapıldı? Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı? Bu ticaretin alıcıları kimlerdir? Bu satış işlemlerinizin altında kimlerin imzası var?

Kısaca 128 Milyar Dolar nerede diye soruyor.

İktidar çevrelerinden her defasında farklı ve tatmin edici olmayan yanıtlar geliyor. Birisi evdeki yastık altında tutulan altınlarda diyor, diğeri pandemi nedeniyle harcadık diyor, ama bir türlü genel başkanımızın sorularına net ve tutarlı bir cevap alamıyoruz. Çünkü 4 ayda bir başkanı değişen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hareketlerini uzun bir süredir göremiyoruz” dedi.

AK Parti’nin iktidarda bulunduğu 19 yıla yönelik değerlendirmelerde de bulunan CHP İl Başkanı Recep Taşel şunları söyledi “19 yıl önce üç Y: Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar’a karşı olan söylemi ile iktidara gelen Ak Parti, bilinçli olarak İzlediği ekonomik politikalar nedeniyle, yoksulu daha da yoksul, zengini de daha da zengin yapmıştır.

İşsizlik, aşsızlık, yasaklar ve vergiler nedeniyle toplumun tüm kesimlerini acımasızca eziyorlar. 3 Y ile iktidar olan Ak Parti iktidardan giderken 5 Y ile: Yüksek Kur, Yüksek Faiz, Yüksek Enflasyon, Yüksek Vergi ve YASAKLAR sarmalıyla, zaten ekonomik buhran altında ezilen yurttaşlarımızı inim inim inletirken, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partimizin, hukuksuz bir şekilde siyaset yapma alanını daraltıyor.

Önceki gün billboardlara asılan afişlerimizi topladılar. Dün gece yarısı il ve ilçe binalarımıza astığımız  “128 Milyar Dolar Nerede” yazılı pankartlarımızı bilgimiz dışında topladılar.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, “128 Milyar Dolar Nerede?” diye sormaya devam ederken, yetimin hakkını, esnafımızın hakkını, işçimizin, çiftçimizin, emeklimizin hakkını, yıllarca üniversite okuyarak meslek sahibi olmuş ama işsiz gençlerimizin ve gençlerimizin küçük kardeşlerinin haklarını savunmaya son derece kararlıyız.

Mücadelemize korkmadan, bıkmadan devam edeceğiz ve haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Sahi 128 Milyar Dolar Nerede?” 

Editör: Haber Merkezi