Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve Beyaz Önlük Giydirme programına katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Müezzinoğlu, insanlık tarihinde hekimliğin ayrı bir yeri olduğunu belirterek, hekimin ve sağlık hizmeti veren insanın temelinde insana hizmet olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Bu mesleğin farklı bir kutsallığı, farklı bir onuru ve saygınlığı vardır. Devamlı bilgi, ilim ve kendimizi yenilemek için koşmak durumundayız. Sağlık öyle bir alan ki her dakikada yeni yeni gelişmeler, yeni tıbbi buluşlar var ve bütün bunları da her gün güncellemek zorundayız” diye konuştu.

Gençlere seslenen Bakan Müezzinoğlu, “Hangi mesleği yapıyor olursanız olun, hangi kurumda olursanız olun, bir birey olarak öz değerleriniz olsun. Dürüstlük, güvenilirlik ve çalışkanlık sizin asla ama asla vazgeçemeyeceğiniz üç kelime olmalı. Dürüst, çalışkan ve güvenilir olmak bu işin lokomotifi. Kendinize saygınızı yitirmeyin” dedi.

Sağlık alanında farklı dönüşümlere imza atıldığını kaydeden Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak biz 40 bin yatak kapasiteli 250 tane hastanenin inşaatı devam ediyor. Yeni ihale yapılacaklarla bu rakam yaklaşık 50 bin yatak kapasiteli hastaneler olacak. 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından salondaki misafirlerden soru alan Bakan Müezzinoğlu, bir velinin ‘Sağlıktan alınan katkı payı kaldırılabilir mi?’ sorusuna, “Kaldırılma imkanı var ama gerek yok. Katkı payı alan ülkeler arasında en az katılım payı alan ülkeler arasındayız. Sağlık harcamalarının yüzde 16-17 civarında bir katılım payını alıyoruz. Bunu biz yüzde 25-26’lardan getirdik. Tutmak istediğimiz aralık ise yüzde 15-20 aralığıdır. Sağlıkta en sıkıntı çektiğimiz alanlardan biri de sağlığın israfıdır, ilaç israfı. Parasal gelir elde etmek için yapmıyoruz, lüzumsuz ilaç talebini azaltmak için yapıyoruz. Sitemin otokontrolünde böyle bir yapıya ihtiyaç var” cevabını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından temsili olarak kendi hekimlik gömleğini giydi.

(İHA)

Editör: Haber Merkezi