1 milyar 678 milyon liralık dev yatırımla 341 bin 287 metrekarelik inşaat alanına sahip teknoloji harikası akıllı hastane hizmet vereceği günü iple çekiyor

5 YILDIZLI OTEL KALİTESİNDE

5 yıldızlı oteli aratmayan dev hastane kampüsü sağlıkta çekim merkezi olacak. Eskişehir Şehir Hastanesi 'Eğitim ve Araştırma Hastanesi' unvanını da aldı. Eskişehir Şehir Hastanesi daha açılmadan ödül aldı.  Kamu Hastanesi statüsünde yer alan Şehir Hastanesi'nde sağlık hizmetleri ücretsiz sunulacak. Sistemde tıbbi hizmetlerin sorumluluğu kamuda olacak. Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; "Yakın zamanda buraya akademik kadro da kurmayı planlıyoruz" dedi.

SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Türkiye’de son yıllarda her alanda gelişme göstererek gözde yerleşimler arasına giren Eskişehir, Kamu-Özel İşbirliği modeliyle yapımı üstlenilen Şehir Hastanesi’ne kavuşmak üzere gün sayıyor. Eskişehir Şehir Hastanesi ile muayene ve ameliyat için sıra beklemek artık tarih olurken, vatandaş ücretsiz olarak 5 yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluşacak. Eskişehir Şehir Hastanesi 341 bin 287 metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olarak öne çıkarken, 1 milyar 678 milyon liralık dev yatırımla bölgenin en önemli hastanesi olarak Eskişehir’i sağlıkta bir çekim merkezi haline getiriyor.

25 YIL BAKANLIK KİRACI

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 254 poliklinik, 35 ameliyathane ve 131 yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 622 genel hastane yatak kapasitesine sahip hastanede, 90 yatak ruh sağlığı bölümüne ayrıldı. 122 yatakta ise kanser hastalarına yönelik onkoloji yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastanede bir de 100 yatak kapasiteli yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi de bulunacak. İnşaat süresince 3 bin 300 kişilik istihdamın oluşturulduğu hastanenin tamamlanmasıyla bin 361 kişi hizmet personeli olarak görev yapacak. Kamu hastanesi statüsünde vatandaşlara ‘ücretsiz’ sağlık hizmet verecek Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olarak yer alacak. Sistemde tıbbi hizmetlerin sorumluluğu kamuda kalacak. Bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi bütün hizmetler, hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından karşılanacak.

DEPREMDE BİLE ÇALIŞACAK

Deprem olduğunda hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek Eskişehir’de kapılarını açacak dev tesis aynı zamanda Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi olacak. Hastanede tam 973 deprem izolatörü yer alacak. Uygulanan bu sistem sayesinde olası bir deprem anında sarsıntının etkisi azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek. Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma mümkün olacak. Hastanede 2 bin 208 araçlık otoparkın yanı sıra helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de yer alıyor.

AÇILMADAN ÖDÜL ALDI

Bölgenin sayılı hastaneleri arasındaki yerini alacak Eskişehir Şehir Hastanesi geçen yıl henüz hizmete girmeden Avrupa'nın en prestijli sağlık yatırımı ödülünü aldı. Hastane, EMEA Finance Project Finance Awards 2017 kapsamında EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) 'En İyi Sağlık Projesi' seçildi.  Dev sağlık kampusunu inceleyen Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yapılan yatırımın Eskişehir'e verilen önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Yakın zamanda hastane içerisinde akademik kadronun kurulması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bilge, "Eskişehir Şehir Hastanesi 1081 yatakla hizmet verecek şekilde planlandı. Burası bölge için önemli bir hastane olma konumunda. Çevre yolunda bulunması nedeniyle Bilecik, Kütahya, Afyon gibi çevre illere de hizmet verecek. Aynı zamanda Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanımızın ‘Hayalim, aşkım’ dediği bir proje. Biz buraya aynı zamanda Eğitim - Araştırma Hastanesi unvanı da aldık" dedi. 

Editör: Haber Merkezi