Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği İle TÜRKAV Eskişehir Şubesi, sağlık çalışanlarına verilmek üzere aldıkları koruyucu önlük ve koruyucu gözlükleri hastanelere teslim etti.

Tüm dünyayı saran korona virüs salgını ile mücadelede ülkemizde de en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına özellikle de ilimizin büyük hastanelerinde görev yapanlara, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Eskişehir Şube ve Temsilcilikleri ile Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Eskişehir Şubesi üyelerinden anlamlı destek geldi. Aralarında haberleşerek 5 saat gibi kısa bir sürede topladıkları miktar ile aldıkları toplamda 600 adet koruyucu tulum ve 600 adet koruyucu gözlüğü Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı beraberindeki TÜRKAV Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Sezer, Türk Sağlık-Sen Eskişehir Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman ve sağlıkçılardan oluşan bir heyetle Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yetkililere teslim etti. Burada konuşan Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem milli dayanışma kampanyası birlik ve beraberlik ruhumuzu bir kez daha ortaya koymamız için önemli bir fırsat olmuştur. Bu milletin içinden filizlenerek doğan Türkiye Kamu-Sen camiasının böylesi günlerde sorumluluklarının gereğini yapma şiarıyla hareket etmesi ilkelerinin gereğidir. Elbette devletimizin her türlü imkanı bu salgın ürecinde sağlık çalışanlarımız için seferber edilmiştir. Bu bağlamda bizlerde sağlık çalışanı kardeşlerimize moral ve motivasyon sağlamak ve yalnız değilsiniz mesajı vermek açısından önemli ve değerli bulduğumuz bu küçük etkinliği gerçekleştirmekten onur duyuyoruz. Desteğimiz her zaman sürecektir. İnanıyoruz ki Türk milleti kenetlenerek bu zor günleri hep birlikte aşacak, aydınlık günlere el ele ulaşacaktır” dedi. 

HER ZAMAN BERABERİZ

TÜRKAV Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer ise, “Türk Milleti, yekvücut olduğunda her zorluğun üstesinden gelecektir. Şerefli tarihimiz bunun sayısız örneği ile doludur. İyi günde, kötü günde bir ve bütün olan Türk milleti, tüm dünyayı sarıp sarmalayan korona virüsü Allah’ın izniyle yenecek dirayete, deneyime ve bilimsel zihniyete sahiptir. Telaşa kapılmadan, şüpheye düşmeden, birbirimize güvenerek, mümkün mertebe evlerde kalarak, devlet ve millet kenetlenerek başaracağız.

MESELE MİLLETİN SAĞLIĞIDIR

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Bilecik Şube Başkanı Hüseyin Kararman da, “Böylesine fedakârca bir mücadele söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevidir.  Bu süreçte öncelik sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasıdır. Bu nedenle tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında koruyucu ekipman ve malzeme konusunda en ufak bir eksiklik veya aksilik yaşanmamalıdır. Bu süreçte verilen mücadele para pul meselesi değildir. Ortada Türk Milletinin sağlığı, Türk Devletinin selameti için geceyi gündüze katarak yürütülen bir mücadele vardır. Sağlık çalışanlarına alkışlar, tebrikler ve dualar için necip Türk milletine teşekkür ediyoruz. Zorlu bir mücadelenin içerisinde herkese şifa ve sağlık dağıtmaya çabalayan sağlık çalışanlarına moral desteği vermek amacı ile böylesi kıymetli etkinliği düzenleyen Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliğimize, TÜRKAV Eskişehir Şubemize Sayın Başkanlarımın nezdinde üyelerine ve ayrıca bu desteğin içinde bende olmalıyım diyen gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi