AutoShow26 Otomobil Sporları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Akbaş ve Başkan Yardımcısı Naci Köstebekçi ile Eskişehir’deki otomobil tutkusunu, çalışmaları ve sorunları konuştuk.

Özdemir UÇAK- Derneğin kuruluşunun sosyal medya üzerinden başladığını söyleyen Başkan Akbaş, “Daha sonra ailelerimiz tanıştı ve bugün büyük bir aile olduk. 138 etkinlik yaptık. 1200 fidan diktik, 3 tane festival gerçekleştirdik. Hatta birinde Anadolu Üniversitesi ile ortak yaptık. Sosyal faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşıyoruz. Yardım yapmak isteyeni onlara götürüyoruz kendileri görsünler istiyoruz. Yurt içi yurt dışından üyelerimiz oldu. Biz araçlarımızı güzel işlerde kullanalım istedik. Aynı anneden doğmaya gerek yok caddeler kardeş dolu diye yola çıktık” dedi.

NEDEN DESTEK YOK?

Akbaş, “Her yaş gurubundan insana hitap ediyoruz. Hedeflerimizin yüzde 70’ini yaptık. Odunpazarı’nda dernek binası kurduk. Üyelerimizin yüzde 36’sı kadın. Çocuklarla geliyorlar. Onlar bir de Autoshow Women gurubu kurduk” diye konuştu. “Eskişehir’de durum nasıl, beklentiniz neler?” sorusuna Başkan Akbaş, “138 etkinlik yaptık. Kanser hastalarına gittik. Engellilere gittik. Tüm harcamaları kendimiz yaptık. Otombil tutkunları cıvıl cıvıl çok hareketli insanlar. Mesela Konya da Drag yarışları oluyor arkadaşlarımız oraya gidiyor. Eskişehir’de bir pist yok. Güvenli bir pist neden yapılmaz? Örneğin Kütahya’da yeter ki gelin burada festivale katılın deniyor. Gidiliyor her imkan sunuluyor. Klasik araçlar, modifiye araçlar oysa burası çok büyük bir aile ama gören yok. Ama biz hiçbir belediyeden hiçbir yerden destek almadık. Biz 10 bin kişilik bir aileyiz. 3 ayda bir dergi çıkarıyoruz. Eğer bir şeyler yapalım derlerse bizim adresimiz belli. Eskişehir’de çok fazla otomobil tutkunu var. Bir pist yapalım, bir otomobil müzesi yapalım diyen yok. 6 Mayıs’ta Kütahya’ya davet edildik. Belediye bize 1 gün önce gelin Kütahya Hisar Kalesine klasik araçları getirin diyor. İzmir’den, Uşak’tan çevre bütün illerden gelenler olacak. Belediye gelin her masrafınız bizden diyor. Biz de oraya gidip Eskişehir’i temsil ediyoruz. Örneğin bir fuar alanı nedir? Oysa bu tip organizasyonları yapabilecek yerlerimiz olmalı. Mesela destek yok ama bir de OHAL var diye izin de alamıyorsunuz. Maide Bolel Huzurevi’ne gideceğiz ona bile izin çıkmıyor. Oraya gidip yaşlılarımızı klasik araçlarla gezdirmek istiyoruz ama 15-20 gün izin almakla oradan oraya gidiyoruz. Biz iyi bir şey yapıyoruz. Afrin için 450 gönüllü askerlik dilekçesi verdik. Şehidimiz vardı konvoyla evine gidecektik ama ona da izin verilmedi. Biz Emniyetimizi hiç zor durumda bırakmadık. Araçlarımızda telsiz var kimse konvoyda tehlikeli hareket yapmaz. Biz Eskişehir’in bir değeriyiz. Yeter ki bizim farkımızda olunsun” dedi.

10 BİN KİŞİLİK BİR AİLE

Başkan Yardımcısı Naci Köstebekçi, “2,5 yılda 10 bine yakın üyemiz oldu. Tamamen gönüllü bir hareket bu. Kadınlarımızın çok güzel etkinlikler yapıyor. Huzurevlerine gidiyorlar, kadınlar gününde buluştular. Bazen korkuyoruz kadınlar galiba bizi geçecek diyoruz. İnanılmaz bir araba merakı başladı. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. En çok Eskişehir’de etkinlik konusunda destek verilmemesi üzücü. Kütahya’da çok güzel bir etkinlik yaptık. Eskişehir’de çok değerli büyüklerimiz var biz neden bunu yapamıyoruz? Eskişehir otomobil sporları diyoruz aktivite konusunda eksiklik var. Biz trafikte sıkıntı yaratan işler olmasın ditiyoruz. Korunaklı, trafiğe kapalı güzel bir pist olsa tüm otomobil tutkunları bir araya gelecektir. Sadece biz 10 bin kişilik bir aileyiz. Bir de öyle organizasyon yapılsa neler olur…” diye konuştu.

ARTIK SESİMİZİ DUYSUNLAR

Köstebekçi, “Eskişehir’de 400 araçlık bir konvoy yaptık. Eskişehirspor için yollara çıktık. Sivrihisar’a gittik Nasreddin Hoca Festivaline katkı sunduk ama hep kendimiz özveriyle bunu yaptık. Onca sosyal faaliyet yapıyoruz ama kimseden destek görmüyoruz. Eskişehir’de bizi duysunlar, görsünler. Burası Eskişehir adımız var ve bu adımızı daha çok duyurmamız lazım. Otomobil tutkunları her şeyi özveriyle yapıyor artık 10 bin kişilik bu aileye gereken destek verilmeli” dedi.

Editör: Haber Merkezi