Büyük Devlet Adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yılında özlem ve saygıyla anıyoruz… 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yuman Başkomutan Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yılı…  Bugün saat 08.30’da Vilayet Meydanı’nda toplanacak protokol, saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak. Ardından 09.05’te sirenler çalacak ve saygı duruşunda bulunulmasıyla birlikte İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Atatürk’ün kendi sesinden 10’uncu yıl Nutku’nun yayını yapılacak.  Atatürk için bugün resmi anma töreni Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi Büyük Salon’da gerçekleşecek. Program saat 09.45’te başlayacak.  Öte yandan Saat 20.00’da Atatürk Kültür ve Sanat Kongre Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından Atatürk’ü Anma Konseri verilecek. 

 

ATATÜRK’Ü ANMA MESAJLARI

Cumhuriyetimizin kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla başta Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri ve belediye başkanları mesaj yayınladı.

Vali Özdemir Çakacak: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin en zor zamanında liderlik ettiği istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. 10 Kasım, sadece Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Türkiye Cumhuriyeti; sanayisi, ekonomisi, üniversiteleri ve yapılan bilimsel çalışmalar ile muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma konusundaki hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 79. yıl dönümünde saygıyla ve minnetle yâd ediyoruz. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılarla karşı karşıyayız. Tabi ki bu millet varlığının her anında olduğu gibi tek vücut halinde ve yüreği iman dolu inancıyla tüm tehditlere karşı bir olmayı, iri olmayı ve diri olmayı sürdürecektir.

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay: Atatürk, bir ülkenin kurtuluş savaşına, kuruluşuna, demokratik sistemin oluşmasına, kısacası 20. yüzyıla imzasını atmış bir liderdir. Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği askeri başarının yanında cumhuriyetin yapı taşlarını oluşturan inkılaplarıyla büyük bir lider, başarılı bir devlet adamıdır. Atatürk’ün Türk Milletine, özellikle de Türk Kadınına duyduğu güven bugün hala yolumuzu aydınlatmakta, bizlere ilham olmaktadır.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919’da başlayıp 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir.

CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Milyonların fedakârlığı, gözyaşı ve kanıyla kurulan laik Türkiye Cumhuriyeti yine milyonların inancı ve mücadelesi ile ayakta kalmıştır. Ülküsü ve ilkeleriyle Cumhuriyetimize önderlik eden, kendisini Anadolu toprakları üzerinde yaşayan halkın bağımsızlığına adayan, bu millete efendilik değil; önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, daha güzel yarınları düşleyen milyonların ölümsüz lideridir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Cumhuriyetimizi yıkmaya ve bağımsızlığımızı elimizden almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. O’ndan aldığımız bu güç ve inanç, bizi hep daha ileriye taşıyacak, O’nun da en büyük hedefi olan muasır medeniyetler mertebesine çıkaracaktır. Atamızın aramızdan ayrılışının 79. yılında, bize gösterdiği yolda hiç durmadan yürüyeceğimize olan andımızı bir kez daha yinelerken, Atatürk’e ve bu ülkeye olan borcumuzu çok çalışarak ödeyebileceğimizi bir kere daha belirtmek istiyorum.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizin çoğaldığı bir gündür. Yolumuzu da, Atatürk’ün akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta; ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ şiarı ile bu aydınlık yolda yürümeye devam etmekteyiz. Karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilerek direnci ile bize güç veren Atatürk, 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' fikir ve ideallerinin ışığında, onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve tam bağımsız Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Mustafa Kemal Atatürk, bizlerin bugün gördüğü tüm olumsuzlukları geçmişte keşfetmiş ve altını çizmiştir. O’na karşı duyduğumuz hayranlık her geçen gün artıyor. Atatürk aramızda yok diye onun düşüncelerinden ilke ve devrimlerinden taviz vermek, onun ışığından, yolundan sapmak söz konusu bile olamaz. Biz bir kişi de kalsak bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler için kurduğu Cumhuriyete, onun ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. 

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Biliyoruz ki değerler vatandaşlarımızın inanç ve kararlılığıyla ilelebet yaşayacak ve Türk Milleti elbet modern dünyada layık olduğu konuma yükselecektir. Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir başka mirası olan Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri olarak bu değerli mücadelede bayrağı ön safta taşımaya devam edeceğiz. Bu kararlılıkla Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, değerlerinin savunucusu olacağımıza söz veriyorum

Editör: Haber Merkezi