İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet EKTAŞ beraberinde il yöneticileri ile birlikte Eskişehir Oto Sanayi esnafını ziyaret etti.

Ziyarette sanayi esnafı İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş’a ekonomik kriz ve ardından gelen pandemi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Otomotiv sektörünün %80 ithalata dayalı bir sektör olduğunu belirten esnaf “ Türk Lirasının değer kaybetmesi, dövizdeki artış en çok bizim sektörü vurdu. Yedek parça fiyatları o kadar yükseldi ki üzerine işçilik ücretini koyduğumuzda müşteri fiyatı çok bularak aracını yaptırmaktan vaz geçiyor. Maliye Bakanı televizyonlarda dolarla mı maaş alıyorsunuz, ben dolara bakmıyorum, siz de bakmayın diyor. Ama maalesef her şey dolarla ithal ediliyor. Millet maaşını TL ile alıyor, harcamasını dolarla yapıyor. Araba dolarla, yağ-benzin dolarla, yedek parça dolarla, tükettiğimiz elektrik, yaktığımız doğalgaz dolarla, kirasını bile dolarla ödeyen esnafımız var. Bu dönemde kar etmekten vazgeçtik birikimlerimizi satıp ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ekonomik destek paketleri açıkladılar. Neredeyse tamamı büyük sanayicilere yaradı. Küçük esnafa faiziyle borç ötelemekten başka bir şey çıkmadı paketten. Borçların ödeme zamanı da geldi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.”dedi.

İl Başkanı Ektaş Maliye Bakanı Berat Albayrak’a seslenerek “ Yarın sabah rafa ürününü kaç TL’ye koyacağını bilemeyen, aracına baktırmaya gücü yetmeyen vatandaş dolara bakıyor. Arabalar dolarla satılıyor. Araç tamir bakımında kullanılan parçaların % 80’i ithal girdi, yani dolarla. Siz dolara bakmıyorum diyorsunuz ama Esnaf merak ediyor, Millet merak ediyor Siz nereye bakıyorsunuz? Ülkenin ithalata bağımlılığını azaltacak, milletin dolara bakmamasını sağlayacak bir programınız var mı? Türkiye’yi dolar bağımlılığından kurtaracakmısınız? Reklam filmleriyle algıyı yönetmekten vazgeçip, milletin cebini rahatlatacak gerçekçi ekonomik adımlar atmayı düşünüyor musunuz?  Doları düşüreceğinize garanti veriyor musunuz? Millet devletine güvensin mi?” dedi.

Editör: Haber Merkezi