Olay dün öğle saatlerinde Çarşı Tramvay durağında yaşandı. SSK-Otogar hattı seferini yapmak için durağa yanaşan tramvayın içinde bir genç kadının çığlık sesleri yükseldi. İddiaya göre tramvaya binen bir genç kadın başka bir şahıs tarafından tacize uğradı. Tramvay içerisinde tartışma seslerinin yükselmesi üzerine vatandaşlar genç kadını taciz ettiği iddia edilen şahısı tramvaydan indirdi. Tartışmanın büyümesi üzerine tramvay durağında bulunan özel güvenlik görevlileri şahsı güvenlik kulübesinin yanına götürerek polis ekiplerine haber verdi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Tacize uğradığı iddia edilen kadın sinir krizi geçirerek ağlamaya başladı. Kısa süreli olarak baygınlık geçiren kadına çevredeki diğer vatandaşlar destek oldu. Kadını taciz iddia edilen şahıs ise durakta bulunan vatandaşların saldırısına uğradı. Darp edilen şahıs güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle birlikte kulübeye sokuldu. Kulübeyi yumruklayan öfkeli kalabalık şahsı bulunduğu yerden çıkarmak istedi ancak güvenlik görevlileri şahısları dağıtarak engel oldu.

LİNÇ GİRİŞİMİ

Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri öfkeli kalabalığı sözlü ikazda bulunarak dağıtmaya çalıştı. Vatandaşlar kadını taciz ettiği öne sürülen adama tepki göstererek kulübeden çıkarılmasını bekledi.  Kalabalık dağılmayınca polis ekipleri ekip otosundan anons ederek vatandaşların alanı boşaltmasını sağladı. Sivil polis ekipleri şahsı kulübeden çıkardığı esnada öfkesi dinmeyen bazı vatandaşlar linç girişiminde bulundu. Ekip aracına bindirilen şahıs emniyete götürüldü.  Tacize uğradığı iddia edilen kadın ise gözyaşları içerisinde polis gözetiminde ekip otosuna bindirildi.

BALIK İSTİFİ YOLCULUK

Tramvayların kabalık olması nedeniyle bu tip olayların yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar ise yetkililere seslenerek, “Balık istifi yolculuk yapmak istemiyoruz. Yetkililer artık bu yoğunluğa çare bulmalı” diyerek tepkisini dile getirdi.   “Tramvaya binmeye korkuyoruz” diyen kadınlar, “Tramvayda yolculuk yapmak artık imkansız hale geldi.  Tramvaylar tıka basa dolu, ne inebiliyoruz, ne binebiliyoruz. Bu kalabalık da hem hırsızlık oluyor hem de taciz olayları yaşanabiliyor. Bu rezalet durumun bir an önce önüne geçilmeli” ifadelerini kullandı.

-Kaan ÖZCAN-

Editör: Haber Merkezi