Beş günlük eğitim için İstanbul’dan bir hayali üstadı getirildi ve eğitimin son gününde Eskişehir Öğretmenevi’nde, aralarında Eskişehir Vali Yardımcısı Alper Balcı’nın da yer aldığı izleyiciler için, çeşitli gölge oyunlarının sahnelendiği bir organizasyon düzenlendi. Gösteride öğretmenler, amatörce da olsa, eğitim sürecinde öğrendiklerini ortaya koyarak seyircilerden alkış aldı.

 

“Amacımız gölge oyununu ve tarihi şahsiyetleri yaşatmak”

  Bu eğitimin, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün açmış olduğu bir eğitim olduğu ifade edildi. Gölge oyunuyla alakalı Türkiye’de ilk kez bu şekilde bir eğitim verildiği aktarılırken, bunun tarihi bir özellik taşıdığının altı çizildi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt konu hakkında şu şekilde konuştu:

  “Hacivat-Karagöz gölge oyununu Osmanlı’nın ilk dönemlerinden beri meydanlarda oynatılan, insanları eğlendiren bir sahne olarak tanımlayabiliriz. Şimdi bizim de Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Meddah’ isminde bir tiyatro grubumuz var. Bu grubu oluşturanlar öğretmen arkadaşlarımız, okullarımızda, il ve ilçe milli eğitimlerde çalışan memurlarımızdır. Bu tiyatro grubunu kurmaktaki amacımız, öğrencilerimize yönelik bazı eserleri sahnelemek ve öğrencilerimizin eğitimine görsel olarak katkıda bulunmaktı. Şimdi ilk defa olan bir hizmet içi eğitim olduğu için bakanlığımızda bu konuda bir modüler sistem yok. Bakanlığımıza bu konuyu ilk açtığımızda Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Boyacı bu konuda bize destek oldu”

Editör: Haber Merkezi