Eskişehir’de korona virüs salgınının oluşturduğu tablo ürkütücü boyutlara ulaştı. Yüz yüze eğitime devam eden okullardan da sürekli vaka haberi geliyor. Gelişmeleri değerlendiren Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan sert eleştirilerde bulundu.

Okullardaki durumla ilgi değerlendirmelerde bulunan Faik Alkan “durumun vahim olduğunu” belirterek şunları söyledi “ Her gün 8. Ve 12. Sınıflarda eğitim yapılan okullardan vaka haberleri geliyor. En son Atatürk Ortaokulu ve Necip Fazıl Yıldırım Ortaokulu yerinde bir kararla uzaktan eğitime geçti.

Eskişehir’de yüz yüze eğitime devam eden 8. Ve 12 sınıflarda öğrencilerin derse katılım oranı yüzde 10 nu geçmemektedir. Örneğin Melahat Ünügör Ortaokulunda 450 öğrenciden 50 öğrenci derse devam etmektedir.

En merkezi okullarımızdaki yüzde 10’u geçmeyen bu oran çevre okullarda ve ilçelerde yüzde 5' e düşmektedir. Bu okullardaki öğrenciler ve öğretmenlerin birçoğu risk altında toplu taşıma ile okullarına gidiyor. Acilen bu okullarda uzaktan eğitime geçilmez ise tablo daha da ağırlaşacaktır.

Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul ve lise öğretmenleri de aşılama grubu içinde yok.

LGS ve YKS'ye girecek 8. sınıf ile 12. sınıflarla Ağustos ayından bu yana yüz yüze eğitim yapılıyor. Aşılama takviminde yoklar.

Pandemi tablosu ağırlaştı iken  bir de öğretmen arkadaşlar reel olmayan uygulamalara maruz kalmaktadırlar. Özellikle liselerde okullarda öğrenciler yokken öğretmenlere canlı derslere okullardan girmeleri konusunda idareciler tarafından baskı yapmaktadırlar. Bu ısrar neden? Bugüne kadar ülkemizde 87 öğretmen hayatını kaybetti. Eğitim emekçisi arkadaşlarımızı aşılanmadıkları, düzenli test yapılmadığı, eğitim kurumlarında gerekli önlemler alınmadığı için önlenebilir ölümler sonucu kaybettik.

Merkezi sınavlar iptal edilmelidir!

Vakaların arttığı, milyonlarca öğrencimizin eğitime erişemediği, müfredatın seyreltilmediği, eşitsizliğin derinleştiği bir gerçeklikte başta Liseye Giriş Sınavı olmak üzere merkezi sınavlar iptal edilmelidir! Hiçbir sınav yaşamdan, sağlık hakkından, öğrencilerimizin eğitim hakkından değerli değildir.” 

Editör: Haber Merkezi