FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da bulunan, meslektaşlarına yardım için gittiği karakolun önünde şehit düşen Eskişehirli polis memuru Fatih Dalgıç'ın ailesi, onunla gurur duyuyor

Amca Gökhan Dalgıç: "Fatihler olmasaydı, o gece ülkeleri için ölmeselerdi, bu vatan bu durumda olmazdı, biz bir Suriye, Irak olurduk. Şimdi onların sayesinde hükümetimiz, devletimiz var. Bu çocuk, Eskişehir'in iftiharı olarak kaldı" dedi. Şehit ağabeyine verdiği sözü yerine getirip üniversiteyi bitiren Batuhan Dalgıç: "Bize büyük gurur yaşattı. Şehidimizin gururuyla yaşıyoruz. Bütün ailemiz hatta tüm Eskişehir onunla gurur duyuyoruz. Onun bıraktığı mirasa sahip çıkacağız" diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da bulunan, arkadaşlarına yardım için gittiği Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğinde çıkan çatışmada şehit olan Eskişehirli polis memuru Fatih Dalgıç'ın ailesi, onun miras bıraktığı gururla yaşıyor. Çifteler ilçesinin Alikan Mahallesi'nde ikamet eden Dalgıç ailesi, 5 kardeşin en büyüğü 26 yaşındaki Fatih Dalgıç'ın, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi şehit olmasından sonra yokluğuyla zor günler geçirseler de evlatlarının kahramanlığıyla gurur duyuyor.

HAYALLERİ YARIM KALDI

Doktor olmak için polis memurluğundan ayrılmayı planlayan ve üniversite sınavında bunun için yeterli puanı alan ancak şehit olduğu için buna tanık olamayan Fatih Dalgıç'ın, aynı dönemde sınava hazırlandığı ve üniversiteli olmasını nasihat edip söz aldığı en küçük kardeşi Batuhan Dalgıç, sözünü tuttu ve Düzce Üniversitesi'nden mezun oldu. Babalarının 2007 yılında kalp krizi sonucu vefat ettiğini, ağabeyinin onun yerini alarak adeta ailenin babası olduğunu ifade eden Batuhan Dalgıç, şöyle konuştu: "Abim bizim okumamızı çok isterdi. Çok iyiydi, sürekli arardı. Şırnak'ta gündüz görevini yapar, akşamları ise dersini çalışırdı. Abim doktor olmak istiyordu. Tıp okumak hayaliydi. Aynı dönem üniversite sınavına hazırlandık. Şehit olduktan sonra sınav sonuçları geldi, tıp fakültesini kazanacak puanı almıştı. Bunu göremeden şehit oldu. "  Anne Asiye Dalgıç da 16 Temmuz sabahı oğlunun şehit olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Çok gençti, ailesine bağlıydı. Doktor olmak istiyordu. 2010 yılında polis oldu. İlk tayini İstanbul'a çıktı. Beş sene İstanbul'da çalıştı, sonra Şırnak'a tayini çıktı, korumaydı" dedi. 

Editör: Haber Merkezi