Vali Çakacak başkanlığında 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı 2’nci Dönem Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki toplantıda konuşan Çakacak, bir ulusun kalkınması ve gelişmesinin ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabileceğini, iyi bir eğitim süreci için de plânlama en öncelikli konuların başında geldiğini anlattı. Türkiye’nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük atılımlar gerçekleştirdiğini bildiren Vali Çakacak, öğrencilerin 25- 0 kişilik çağdaş teknolojik gereçlerle donatılmış sınıflarda eğitim yapma imkânı bulduklarını dile getirdi. Vali Çakacak,

EKSİKLER AZALTILACAK

 “Bu yarıyıl da yeni bir takım hedeflerin ortaya konulduğu ve bu hedefleri gerçekleştirmek için atılacak adımları, ortaya konulacak çabaları plânladığımız bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. En yüksek verimi elde edebilmemiz için bu dönemin de en iyi şekilde analiz edilmesi, plânlanması ve plânlanan yol haritasının da titiz bir şekilde siz kurum amirleri tarafından takibi gerekmektedir. Bildiğiniz üzere son yıllarda ülkemizin hızla büyümesine paralel olarak bütçe imkânlarımız artmakta, ulusal bütçeden en büyük pay ise eğitime ayrılmaktadır. Bunun sonucu olarak ülke genelinde çocuklarımız, 40 - 50 kişilik kalabalık sınıflar yerine ortalama 25 - 30 kişilik ve çağdaş teknolojik gereçlerle donatılmış sınıflarda eğitim yapma imkânı buluyorlar. Her yıl yapılan yeni öğretmen alımlarıyla öğretmen açığımız en aza indirilmeye çalışılmaktadır. Okullarımızın fiziki eksiklikleri her yıl yapılan yatırımlarla en asgariye indirilmektedir” dedi.

EĞİTİM KENTİYİZ

Çakacak, yeni yarıyılın, il genelinde 79 anaokulu, 151 ilkokul, 136 ortaokul, 121 orta öğretim kurumu olmak üzere 487 okulda 137 bin 961 öğrenci ile başladığını anlatarak, “Eskişehir bir eğitim kenti olma özelliğini hak eden bir ilimiz. Gerek çocuklarımızın girdiği sınavlarda gösterdikleri akademik başarılar ve gerekse sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda elde ettikleri dereceler bunun en önemli göstergelerindendir” dedi. İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” protokolünün olduğunu ve bu protokol çerçevesinde yapılanları maddeler halinde anlatan Vali Çakacak, konuşmasının devamında “Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın arasında “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” ile okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik işbirliği protokolü yapıldı. Emniyet Müdürlüğümüz, öğrencilerimizin güvenliği için çok ciddi tedbirler aldı. Bu tedbirler bu dönemde artarak devam edecek” dedi. Yapılan bazı çalışmalar hakkında da Vali Çakacak, “Okul çevrelerinin güvenliği azami oranda sağlandı. Okulla ilişkili olmayan kişiler polis marifeti ile okul çevrelerinden uzaklaştırıldı. Güvenlik görevlilerimiz tutanak tutarak para cezaları uyguladılar. Bu uygulamanın çok faydasını gördük. Bu uygulamayı bu dönem de devam ettireceğiz. Okul güvenliğine yönelik okul giriş-çıkış saatlerinde okullara Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik görevlendirmesi yapıldı. Bu dönem de yine bu görevlendirmeler devam edecek. Okul çevrelerinde trafik, asayiş kontrolleri yanında madde bağımlılığı ile mücadeleye yönelik Narko tim polisleri görevlendirildi. Servis araçları ile ilgili denetimler sıkı bir şekilde devam edecektir” diye belirtti. Konuşmasının ardından Vali Çakacak, toplantıya katılanlara söz vererek görüş ve önerileri dinledi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ilgili kurum müdürleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı. 

Editör: Haber Merkezi