Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Sivrihisar Eğitim Vakfı (SEV) Başkanı iken Şubat 2021’de hayata gözlerini kapayan Naci Şakar anıldı.
Toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra Eskişehir küçük Millet Meclisi (EkMM) bünyesindeki STK temsilcileri ve Naci Şakar’ın eşi Sevgi Şakar, çocukları Ahmet ve Semih Şakar ile torunu Emre Şakar katıldı. EkMM adına Sevim Şahin’in düzenlediği etkinlik, Naci Şakar’ın fotoğrafına karanfiller bırakılması ile başladı.
Katılımcılara hitap eden Başkan Ataç, Şakar’ın kaybından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Bugün gerçekten önemli bir gün. Üzüntülüyüz ama Naci Ağabey’i anmadan da yapamayız. Bundan sonra da kendisini anmaya vakfımız, derneğimiz ile birlikte devam edeceğiz. Naci Ağabey Sivrihisar doğumlu olduğundan dolayı içinde Sivrihisar sevgisi hep başkaydı. Elbette kalbinde Eskişehir sevdası da vardı. Demiryol Meslek Lisesi’nde uzun yıllar öğrenci yetiştirdi. Öğrencileri de kendisine büyük sevgi beslerdi. Kendisinin tuttuğu işi sonuna kadar götüren bir yapısı vardı. Sürdürdüğü tüm görevlerini titizlik ile yapardı. Vakıfta da maaşlı bir personel gibi sabahtan akşama kadar çalışırdı, hayran kalırdım. Bize de sık gelirdi, kendisi ile birlikte Sivrihisar’a dair kitaplar hazırladık. İnsan sevgisi olan bir büyüğümüzdü, ondan çok şey öğrendik. Yeri gelince bir nefer, yeri gelince bir kumandan gibiydi. Sevgi beslediği büyük değerleri vardı ailesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Behiç Erkin. Behiç Erkin sevgisi de bir demiryolcu olmasından kaynaklıydı. 11 Kasım’da Behiç Erkin’i anma törenlerini dolu dolu yaşardı. Kısaca Naci Ağabey, çok büyük bir kayıp oldu” sözlerini kullandı.
Naci Şakar anısına hazırlanan video görüntülerinin de izlendiği programda daha sonra katılımcılar, merhum Şakar ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını paylaştı. Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Kalır, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, Eskişehir Tabip Odası’ndan Akif Aladağ, Eskişehir Halkevi Temsilcisi Şahap Arpacı, eski sendikacı Yalçın Mutlu ve Eskişehir eski milletvekillerinden Murat Kahyaoğlu söz alarak Şakar’ı anan konuşmalar gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi