Mutfakta sürekli yemek pişirme ihtiyacı dolayısıyla tezgahlarımız sıkça kullanılıyor. Yoğun kullanım sebebiyle tezgahlarımızda çizikler ve lekeler oluşabiliyor ve bunlar tezgah görüntüsünü oldukça kötüleştiriyor. Yani ne kadar temiz olursa olsun tezgahınız istenildiği kadar iyi görünmüyor. Bu sorunu ortadan kaldıracak bilgiyi paylaşıyoruz. Artık mutfak tezgahınızda çizik ve leke sorunu olmayacak.

Mutfak tezgahı çizikleri nasıl giderilir?

Mutfak temizliği esnasında tezgah üzerinde oluşmuş kir ve çizikleri ortadan kaldırmak için genellikle karbonatlı su yöntemini kullanıyoruz. Ancak karbonat uygulamadan evvel tezgahınızı ılık su içinde beklettiğiniz nemli bir bezle silin. Ardından karbonat ve suyu karıştırıp bu karışımı kirli alanlara uygulayın. Karışımın 10 -15 dakika arası bekledikten sonra nemli bez yardımıyla tekrar silin.

Başka bir yöntem olan oksijenli su. Özellikle koyu renkli yüzeylerde hemen etki eder ve lekeleri açar. Oksijenli suyu bir sprey şişesine dökün ve lekeli bölgenin üzerine püskürtün. 10 dakika bekledikten sonra silin ve sonrasında farkı siz de göreceksiniz.

Bir diğer alternatif olan tuz ve limon yöntemi mutfak tezgahınızda mucizeler yaratabilir. Tezgahın üzerine tuz ekleyin limonu ikiye kesin ve limonla tezgahınızı ovmaya başlayın.

Mert Demir Eskişehir’e konsere geliyor Mert Demir Eskişehir’e konsere geliyor

Bir diğer etkili yöntem bulaşık parlatıcısıdır. Parlatıcıyı kirli bölgeye dökün ve bir sünger yardımıyla iyi bir şekilde silin. Ardından kısa bir süre bekleyip nemli bir bez ile temizleyin. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda çiziklerin ve lekelerin yok olduğunu fark edeceksiniz.

Kaynak: Haber Merkezi