Ciddi yol kat ettik
Eskişehirspor Sportif Direktörü İzzet Erdoğan, Antalya kampında yaptığı açıklamada kulübün ödemesi gereken borçlarla ilgili kesin açıklamalar da bulundu.  Siyah kırmızılı takımın sezonun ikinci yarısı için Antalya’da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğine dikkat çeken Erdoğan, “Özellikle herkesin merak ettiği FIFA dosyalarıyla ilgili ciddi yol kat ettik” dedi. 
Ceza alma riski yok
Ellerinde FIFA ödemelerinde 5 dosyanın var olduğunu belirten Erdoğan, “Herkes puan silmeyle ilgili olarak merak ettikleri dosyalar var. Bunların 5 dosyasını Cuma günü itibariyle çözdük. Böylece kulübümüzü ceza işleminden uzaklaştırdık. Dosyaların tamamı kapanmamış olmasıyla beraber ötelenmiştir. Kimi futbolcunun 3/2’si kiminin yüzde 50 olmak üzere borçları ödenerek temiz yazısı alınmış beraberinde ceza alma riski ortadan kalkmıştır. Kalan bakiyeler Haziran ayının sonuna bırakılmakla beraber şuanda puan silme cezası durumuyla ilgili sıkıntı yaşamıyoruz. 
Korkulu rüya bitti
FIFA’da bildiğiniz üzere 17 tane yabancı dosyası var. Bunun 5 tanesini çözümledik rahatladık, kalan 12 dosyamızla ilgili olarak gelen herhangi cezai müeyyide uygulaması bulunmamaktadır. Gelen tebligat dosyası olursa da nasıl 5 dosyayı çözdü isek kulübümüze herhangi bir cezai işlem uygulatmadan onları da çözüme kavuşturacak güce sahibiz. Korkulu kabus puan silme cezalarından uzak tutarak takımımızı sezonun ikinci yarısına hazır hale getireceğiz. 
14 futbolcumuz devam
Yapacağımız mevcut kadro ile bu sezonu bitirmek. Ama iyi bir haber gelecekse de yine bunu deklere eder camiamızla paylaşırız. Ama bilinen bir gerçek var ki Eskişehirspor’un şuan için transfer yapma durumuna haiz değil şuan için. Şuana kadar kulübümüzün 14 profesyonel futbolcusu bugün itibariyle ödemelerini akitlerini yerine getirmiş kendilerinin TFF’ye olan itirazları artık bitmiş durumda. kulübümüzün futbolcuları olarak artık sezon sonuna kadar görev yapacaklar. 
Ümitle şehre döneceğiz
En geç bugün bu arkadaşlarımızla mutabık kalıp kampımızı gönül rızasıyla, gönül huzuruyla, sakatsız, sıkıntısız Eskişehir’e dönmek ümidiyle haiziz. Kalan iki hazırlık maçımızı bitirip ligin ilk maçı olan İstanbulspor karşılaşmasına mental olarak fizikman olarak hazır bir şekilde dönmek ümidiyle kampımıza devam edeceğiz. 
Editör: Haber Merkezi