Bu yıl 42. Sanat yılını dolduran  Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu Hasan Polatkan Kültür Merkezi Konser Salonunda Sezonun son konserini verdi.

Ünlü Hoca – Şef ve Bestekar Hüseyin Erbay yönetiminde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde koro ve bölüm solistleri Hakan Kafkas, Suzan Urgan, Haşim Dede, Adalet Orak ve Mustafa Toygu Acemkürdi makamının klasik tarzda ki en seçkin eserlerini büyük bir ustalıkla yorumlayıp, salonu dolduran sanatseverlerden bol bol alkış aldı. Konserin ikinci bölümü ise; musikimizin romantik, duygulu ve akıcı makamlarından olan nihavent ve acem aşıran makamından oluştu.

SAHNEYE DAVET

Bu bölümde de koro ve bölüm solistleri genç yetenekler Gülşah Zafer, Gökçe Gökben ve Yunus Bilgiçli gerek kıyafetleri, zarafetleri ve gerekse usta işi yorumları ile büyük alkış aldılar. Konserin finalini ise TRT Ankara Radyosunun usta yorumcularından Özant Koç yaptı. Özant Koç seçtiği repertuar, sahne hakimiyeti ve görkemliliği ile sanatseverleri adeta büyüledi. Programını bitirmesine rağmen iki kez sahneye davet edildi. Konserin bitiminde Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Ali Eryılmaz, Koro şefi Hüseyin Erbay’a ve konuk sanatçı Özant Koç’ a günün anısına bir buket ve şilt verdi. (Kaan Özcan)

Editör: Haber Merkezi