Partisinin haftalık pazar toplantısında ülke gündemini değerlendiren Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Hukuk İşleri Başkanı Av. Ufuk Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti iktidarı yönetimini ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm yetkiyi kendi eline topladığını ve hükümet denildiğinde aksa sadece Erdoğan’ın geldiğini dile getiren Çağlar, “Bakanlar Kurulunun ve Meclis'in hiçbir kıymet-i harbiyesi kalmadı! Tek kişi! O zaman sistemi oturmuş kurumlar vardı, bugün yok” dedi.

 

"MÜCBİR SEBEP" AK PARTİ İKTİDARIDIR”

 “Her ne kadar Sayın Erdoğan, ekonomideki başarısızlıklarını "mücbir sebepler" diyerek açıklamaya çalışsa da, bunun böyle olmadığını hepimiz biliyoruz” diyen Çağlar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Mücbir sebepler başka ülkeleri 1 şiddetinde etkilerken, neden bizim ülkemizde bu 10 şiddetinde yaşanıyor? Neden enflasyon ABD'de ve Avrupa ülkelerinde en fazla %6-7 iken, savaş ve kriz olan ülkelerde dahi %20'leri geçmezken biz de bu oran %60-70'leri geçip üç haneli rakamları buldu? Hangi yanlış adımları atıp, hangi akla hayale gelmedik politikaları uyguladınız da bu "mücbir sebepler" en çok ülkemizi etkiledi? Bilinmelidir ki bugün Türkiye'nin yaşadığı krizlerin mücbir sebebi sadece Ak Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanının kurduğu sistemdir! Başka türlü bunu açıklamak mümkün değil! Tek kişilik bir sistem ve tek kişinin her konuda karar vermesi şu anda bizim yaşadığımız en büyük problemdir. Neden? Çünkü tek kişilik kuruluşlarda konular müzakere edilemez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, karşısına kimin aday çıkacağını çok merak ettiği için ısrarla o ismi öğrenmek istediğine dikkat çeken Çağlar, kendisinin yaptığı "seçimler tam zamanında yapılacak ve ben adayım" sözlerini hatırlattı.  Ancak seçimlerin tam zamanında yapıldığı takdirde Erdoğan’ın aday olamayacağına dikkat Çeken Çağlar, “Anayasa Mahkemesi iptal eder. Çünkü Anayasa'da çok açık ve net "bir kişi ikiden fazla aday olamaz." hükmü var. Aday olabilir mi? Olabilir ama bir şartla. Meclis karar verir, seçimi öne alırsa. Peki, ne kadar öne alırsa olur? 1 hafta, 10-15 gün bile öne alınsa Anayasa'daki durumdan dolayı Cumhurbaşkanı Meclis tarafından aday gösterilebilir. "Ben adayım." diye kendisi kesinlikle dayatamaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi