Ankara'daki bir savaş uçağının yakıt tankı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na ait bir otoparka düştü. Üç otomobil bu olayda zarar gördü, can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdi. Uçak, Eskişehir'e güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Yoğun hasarın yaşandığı olay, saat 11.30'da Söğütözü Mahallesi'nde meydana geldi. Hava Kuvvetleri'ne ait F-4 savaş uçağından kopan yardımcı yakıt tankı, Ankara semalarında uçuş sırasında bilinmeyen bir nedenden dolayı TPAO'nun otoparkına düştü.

Eskişehir’de yeni başkandan proje atağı: Tesis yapılacak Eskişehir’de yeni başkandan proje atağı: Tesis yapılacak

İki otomobil ve bir hafif ticari araç hasar gördü. Olayın bildirilmesi üzerine, çok sayıda itfaiye ve polis ekibi olay yerine yönlendirildi. Askeri yetkililer de incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. Uçaktan kopan parçanın düştüğü an, çevredeki insanlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Bu görüntülerde, parçanın gökyüzünde süzülerek TPAO'nun bahçesine düştüğü görülüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, olayın ardından bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın F-4 savaş uçağından bir parça, Ankara semalarında uçuş sırasında bilinmeyen bir nedenden dolayı TPAO'ya ait bir otoparka düştü. Uçak güvenli bir şekilde Eskişehir'e iniş yaptı. Olayla ilgili herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bulunmamaktadır. Konu, ayrıntılı teknik inceleme altındadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA