Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Toplantı 1 Ağustos Salı günü ETO’da gerçekleşti. Yakın zamanda babasını kaybeden ETO Başkanı Metin Güler’e başsağlığı dileyen Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, ekonomiye ve Eskişehir’e yatırımcı çekmek için yürütülebilecek çalışmalara dair değerlendirmede bulundu. Ekonomi güven endeksinin Temmuz’da bir önceki aya göre % 4.5 artarak 103.4 değerine yükseldiğini belirten Günay,  2017 yılındaki artış trendinin devam ettiğini kaydetti. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Günay, kadın istihdamının artırılması ve dezavantajlı grupların ekonomiye kazandırılması için yürütülen Toplum Destekli Aile Merkezleri (TADEM) projesinin, pilot il olan Eskişehir’de başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.

Altyapıya sahip

Milli imkanlarla üretilmesi planlanan Altay Ana Muharebe Tankı’nın motorunun Eskişehir’de imal edilmesi görüşlerine de destek veren Milletvekili Günay, Eskişehir’in milli tank motorunu üretebilecek bilgi birikimi ve teknik alt yapıya sahip olduğunu söyledi. Eskişehirli sanayiciye büyük güven duyduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Günay; Eskişehir’in katma değeri yüksek, AR-GE ve İnovasyon odaklı bir merkez olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 ESKİŞEHİR HAZIR

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise, Eskişehir’in köklü üretim tecrübesi, yüksek teknoloji odaklı sanayisi ile büyük yatırımlara hazır olduğunu belirterek, Eskişehir’e yeni yatırımlar kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Eskişehir’in sahip olduğu potansiyeller dolayısıyla ekonomide çok daha fazlasını başarabileceğini kaydeden Güler; ticaret, sanayi ve turizmde geleceğe dönük hedefleri belirleyerek, bu hedefler doğrultusunda şehrin ortak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Eskişehirli sanayicilerin milli tank projesinin motorunu üretmeye talip olduğunun altını bir kez daha çizen Güler, Eskişehir’in başarıyla bu projenin üstesinden gelebileceğine dikkat çekti. ETO Başkanı Metin Güler toplantıda ayrıca tüccar ve sanayicilerin talep ve beklentilerini Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’a iletti. 

Editör: Haber Merkezi