“Anadolu Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Anma Programı”, Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi. Programa; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra rektör yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Anadolu Üniversitesi Camii İmam Hatibi Sakil Koçyiğit’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek’in 15 Temmuz Şehitleri anısına okuduğu dua ile devam etti. Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, darbe girişimini bir kez daha nefretle kınadığını aktardı. Darbe girişiminin milletin ortaya koyduğu benzersiz cesaret ile durdurulduğunu sözlerine ekleyen Rektör Gündoğan, " Türkiye’nin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, Cumhurbaşkanımız ile ailesinin canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı  öldürmeyi göze almış hain terör örgütünün girişimi, yüce milletimizin o gece ortaya koyduğu sağlam irade ve sergilediği benzersiz cesaret sayesinde durdurulmuştur" dedi. 

+++

Bu bir kahramanlık destanı

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde bir mesaj yayınladı.  Hain darbe girişimi karşısında milletin kahramanlık destanı yazdığını belirten Rektör Şenocak, milli iradenin darbe girişimini püskürttüğünü aktardı. 15 Temmuz'da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken Rektör Şenocak, "Yüce milletimizin iradesine kasteden, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimi, tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir. Asla unutmayacağımız. Bu ihanet aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğratılmış, fedakâr milletimiz canı pahasına vatana, bayrağa ve milli iradeye sahip çıkarak bu hain darbe girişimini püskürtmüştür. Milletin silahlarını millete doğrultma gafletine düşen bir grup vatan haininin karşısına bütün vatan evlatları yekvücut olarak dikilmiş, tankların, tüfeklerin karşısında vatan için kıyama durmuştur. O gün bayrağına ve milletine bağlı emniyet güçlerimizle birlikte omuz omuza direnerek can veren 15 Temmuz şehitlerimizin kanı, şanlı ecdadımızın, bu toprakları bizlere vatan kılan, Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve vatan toprağının dört bir köşesinde toprağa düşen şehitlerimizin kanına karışmıştır" ifadelerine yer verdi. 

+++

Halkın zaferidir

Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, 15 Temmuz'un yıldönümünde mesaj yayınladı.

15 Temmuz'u bir kahramanlık destanı olarak gördüğünü belirten Başkan Ateş, mesajının devamın yaşanan birlik ve beraberliğe değindi. Demokrasi nöbetlerinin dünyaya büyük bir mesaj verdiğini aktaran Başkan Ateş, "15 Temmuz tarihimizde ikinci Çanakkale zaferidir. Bu zafer, halkımızın zaferidir. FETÖ'cü güçlerin tank paletlerine karşı yüreğiyle karşı duran bir millet, dünyanın başka hiçbir yerinde yoktur. Akil Gençler olarak kurulduğumuz ilk gün şunu söylemiştik, 'Akil Gençler 12 Eylül'de tank paletlerinin altında kalan gençliğin yeniden dirilişidir.' Darbe girişimi olduğu andan itibaren gençlik sahada yerini aldı ve gururla söylüyorum 81 ilde Akil Gençler ilk dakikadan itibaren meydanlarda darbeci alçaklara karşı direndi. Kahramanlığın, yiğitliğin had safhada olduğu 15 Temmuz meydanlarında ülkemizin bütün renkleri vardı. Anadolu kardeşliğinin en güzel yansımasını gördüğümüz demokrasi nöbetleri bütün dünyaya bir mesaj niteliğindeydi. 15 Temmuz'da şehit olan kahramanlarımızı saygıyla yad ediyoruz. Bu 15 Temmuz'da da bütün halkımızı meydanlara davet ediyorum" dedi. İHA

+++

Anlamlı video

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü için bir video hazırladı. Bayrak sevgisi temasının ön plana çıktığı videoda, Arif Nihat Asya’nın “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” şiiri seslendirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, “Ay Yıldızın Işığında” adıyla yayınlanan bu anlamlı video ile bir kez daha 15 Temmuz Şehitlerini andı.

+++

Demokrasi nöbetine çağrı

 AK parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca 15 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajda vatandaşları bu akşam Vilayet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine davet etti. Kaynarca; “15 Temmuz akşamı ülkesinin bağımsızlığı ve istikbali için daha önce gerçekleştirilen hainliklerin yaşanmasına müsaade etmeyen aziz milletin bir ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum. Canını ortaya koyarak inancın, millet olmanın ve vatan aşkının ne demek olduğunu dünyayı şaşkına çevirerek gösteren aziz milletimiz gelecek için üzerimizde hesabı olanlara meydan okumuştur. O gece şehadete erenlerin ruhları şad olsun. Gazilerimize hayırlı ve sıhhatli ömürler nasip olsun” dedi.

+++

Esaret kelepçesi parçalandı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.  Yıldırım, mesajında, 15 Temmuz'un tarihten aldığı güçle medeniyet ve gönül coğrafyasının umudu olan, tüm Müslümanları kardeşlik hukukuyla gözetmeye çalışan, adalet duygusuyla dünya mazlumlarının hakkını arama gayreti gösteren, emperyalizme yüksek sesle itiraz eden Türkiye'ye karşı siyonist ve emperyalistlerin içerideki ırgatlarının mankurtlarıyla birlikte kalkıştıkları kanlı işgal girişimi olduğunu ifade etti. Türk milletinin destansı direnişiyle haince planlanmış kanlı kalkışmanın ve darbecilerin yerle yeksan edildiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu tarih, istiklal ve istikbalimizi muhafaza ederek ülke ve millet bütünlüğümüzü geleceğe taşıma iddiamızın zamanın hafızasına bir kez daha perçinlenmesidir. 15 Temmuz, vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarihtir.” 

+++

Darbelere karşı tek vücut olmalıyız

 CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada darbe girişimini lanetleyerek, darbeciler ve onların tüm destekçilerinin bir an önce yargılanarak cezalandırılmalarını istediklerini dile getirdi. Çakırözer, açıklamasında Cumhuriyet Hak Partisi olarak 15 Temmuz’un yıldönümünde ‘Meclis’te özel oturum’ önerisinde bulunduklarını ve önerilerinin AKP oylarıyla reddedildiğini de hatırlatarak, “Darbelerle mücadelenin yolu hukuk ve demokrasidir. Demokrasiler kutuplaşma ve dışlamayla değil, uzlaşı, birliktelik ve kardeşlikle korunur, gelişir. Tüm siyasi partiler hep birlikte kenetlenerek darbelere karşı tek vücut olduğumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi. HM

+++

15 Temmuz, ülkemiz için milattır

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş 15 Temmuz dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kesikbaş mesajında şu görüşlere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez anlayışının kalıcı olarak tescillendiği 15 Temmuz, ülkemiz için milat olmuştur. 15 Temmuz’da, ülkemiz demokrasisinin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacağı en net şekilde ortaya konmuştur.   Ülkemizi tarihinde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına hedefini güdenlere Türk Halkı dik durarak canı pahasına devletine sahip çıkmıştır. Verilen bu en anlamlı mücadelede 250 vatandaşımız şehit ve 2301 vatandaşımız da gazi oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” 

+++

Halkımız dimdik durdu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişimi, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin kararlı duruşu, yüce Türk milletinin cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması demokrasi dışı girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken, tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk halkı, siyasi parti ve etnik köken gözetmeksizin bu saldırı karşısında dimdik durdu.”

Editör: Haber Merkezi