Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski stadyum arazisine yapılacağını açıkladığı Millet Bahçesi yenilenen görselleri ile dikkat çekiyor.

 

NABİ AVCI’NIN FİKRİYDİ

Eski Bakan ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın eski Atatürk Stadyumu arazisine Millet Bahçesi yapılması fikrinin tüm ülkeye yayılması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aralarında Eskişehir’in de bulunduğu birçok kente Millet Bahçesi yapılacağının müjdesini verdi. Eskişehir’de ise Valilik, TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı arasında imzalanan protokol ile stadyum alanının yıkımı için ilk adım atılmıştı.

İLK KAZMA VURULACAK

Türk Dünyası Vakfı’nın ana yürütücü olacağı proje TOKİ aracılığı ile hayata geçirilecek. Proje ile ilgili daha önce gösterilen çeşitli görsellerin aksine yeni yapılan görseller dikkat çekiyor. Özellikle açık amfi tiyatro, havuzlar, yeşil alan yoğunluğu ve 750 araçlık otopark, çocuk oyun gurupları, bisiklet yolu, kamelyalar, büfeler, dinlenme alanları ile yaşayan bir bölge hedefleniyor. Stadın seçim sonrası yıkımına başlanacağı ve projenin yapımına geçileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi