Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı ilk mezuniyet töreni olma özelliğini de taşıyan törende, mezun öğrenciler adına konuşan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (İkinci Öğretim) öğrencisi Bedirhan Uzun, kendisi ve mezun arkadaşları adına tüm mezun ailelerine bugüne kadarki destekleri ve verdikleri emekler için teşekkür etti. Hocalarına da öğrenimleri süresince verdikleri emekler için teşekkür eden Bedirhan Uzun; öğrenmeye meraklı ve yaşama dair bir amacı, felsefesi olan iyi insanların mutlaka başarılı olacağını belirterek, tüm mezun arkadaşlarının işlerini en iyi şekilde yapan başarılı insanlar olmasını diledi. 

VATAN BORCU

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, içinde bulunduğumuz yüzyılın eğitim seviyesi yüksek insan gücüne sahip, ürettiği bilgiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürebilen ülkelerin yüzyılı olacağını belirtirken, genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz için eğitim, öğretim ve araştırmaların kalitesinin artırılmasının, çok daha güçlü bir Türkiye’nin yükselişini sağlayacağını kaydetti. “Güçlü Türkiye Güçlü Gelecek” için yapmamız gerekenin bilgiyle donanmış bireyler olarak çalışmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, bunun vatan borcumuz olduğunu söyledi.

KÖRLER’DEN KONSER

Konuşmaların ardından meslek yeminlerinin edilmesine geçildi. İlk olarak Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimetullah Burnak genç Mühendis ve Mimarlara meslek yeminlerini ettirdi. Sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner bölüm mezunlarına Ebelik yeminini ettirdi. Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Gürsoy bölüm mezunlarına Hemşirelik yeminini ettirdi. Meslek yeminlerinin edilmesinin ardından okullarını dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Daha sonra diğer öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Törenin son bölümünde Mithat Körler konseri ile artan mezuniyet coşkusu, keplerin topluca havaya atılmasıyla doruğa çıktı.

Editör: Haber Merkezi