Temmuz meclis olağan toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, meslek komiteleri aracılığıyla tüccar ve sanayicinin sorunları için bir yıl içinde, bakanlıklar ve TOBB nezdinde 110 kez girişimde bulunduklarını söyledi.

40 MESLEK KOMİTESİ ÇALIŞIYOR

Eskişehir Ticaret Odası’nın temmuz olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ETO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Atilla Sabahcı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin sorunlarının tespiti ve çözümü için meslek komitelerinin tüm hızıyla çalıştığını belirterek, 40 meslek komitesinin son bir yıl içinde 480 toplantı ve 39 resmi ziyaret gerçekleştirdiğini kaydetti.

BAKANLIKLARA İLETİLİYOR

Düzenlenen toplantılarda farklı sektörlerin taleplerine ve sorunlarına dair 551 meslek komitesi kararı alındığını belirten Güler, alınan kararların 110’u için ilgili kurumlarda, bakanlıklarda ve TOBB nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Meslek komitelerinin talepleri ile gerçekleştirilen fuar organizasyonu, eğitim, toplantı ve çalıştay sayısının 96’ya ulaştığını belirten Güler, tüccar ve sanayicinin sorunları için çaba gösteren meslek komitelerine teşekkür etti.

10 FUAR DÜZENLENECEK

ETO’nun Eskişehir turizmine dair yürüttüğü projeler hakkında da değerlendirmede bulunan Güler, fuar ve kongre turizmine yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 2019 yılının ikinci yarısında Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde 4 fuar düzenleneceğini belirten Güler, 4-8 Eylül tarihleri arasında Eskişehir Tarım Fuarı, 24- 27 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Hobi ve Hediyelik Eşya Fuarı, 14-17 Kasım tarihleri arasında Eskişehir İnşaat Fuarı, 10-15 Aralık tarihleri arasında Eskişehir Kitap Fuarı düzenleneceğini söyledi. 2020 yılında Eskişehir’de 10 fuar organizasyonu planlandığını belirten ETO Başkanı Güler, kongre organizasyonları için de çalıştıklarını, Eskişehir’in fuar ve kongre turizminden hak ettiği payı alabilmesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.  

Editör: Haber Merkezi