Sol Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından aşı protestosu yapıldı. Salgınla mücadelenin her aşamasında başarısız bir yönetimle karşı karşıya olduklarını belirten Sol Parti İl Başkanı Hüseyin Öztürk, “Salgının kontrol altına alınabilmesi yaygın aşılama yapılabilmesine bağlı. Ancak ülkemizde aşı bir muammaya dönüştürüldü. O yüzden salgın bir felakete dönüştü ve her gün insanlarımız ölmeye devam ediyor” dedi.

 

Salgının en başından bu yana yurttaşlara maske dağıtılamadığına dikkat çeken Sol Parti İl Başkanı Hüseyin Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Test ve tedavi süreçlerindeki eksiklik de giderilemedi. Şimdi de yeterli aşı getirilemiyor. Sağlık hizmetleri herkesin ücretsiz yararlanabileceği bir şekilde organize edilmedi. O yüzden salgın bir felakete dönüştü.

Günde 150'ye yakın yurttaşımızın salgın nedeniyle hayatını kaybettiği bugünlerde, iktidar salgını algıyla yönetmeye çalışıyor. Aşı konusunda da aylar öncesinden başlayarak umut dağıtıldı. Sağlık Bakanı 11 Aralık’ta aşılama başlıyor demişti, üzerinden nerdeyse 2 ay geçti sadece 1,5 milyon civarında sağlık çalışanı ve 90 yaş üstü yurttaşlar aşılanabildi. Yeni vaatler ortalıkta dolaşırken aşı yok! Şimdiye kadar alınabilen aşı miktarı sadece 3 milyon doz. Ülkemizin aşı ihtiyacı ise 130 milyondur. Risk grubunda olup acilen aşılanması gerekenler için en az 50 milyon doza ihtiyaç vardır. 11 Aralık’ta aşı gelecek denildiğinden bugüne gelen aşı sayısı bu rakamların çok çok altındadır. Aşı ihtiyacının nasıl karşılanacağına ilişkin somut bir açıklama da yapılmıyor. Bu da ülkemizde aşılamanın yaygınlaşmasının uzun zaman alacağını gösteriyor. Aşılama yapılamadığı için her gün insanlarımız ölmeye devam ediyor.”

 

Editör: Haber Merkezi