Futbol deyince akla ilk gelen teknik adam olarak sıralamaya giren Mustafa Denizli ve Yılmaz Vural ikilisi tam 8 yıl sonra ilk kez karşı karşıya gelecekler.

TARİHE GEÇTİ

Türkiye’de ciddi başarılara imza atan ve Türk futbol tarihine 3 büyükleri şampiyon yapan tek teknik adam olarak tarihe geçen ve şimdi Eskişehirspor’u tekrar süper lige çıkarmak için gayret gösteren Mustafa Denizli rakibi Yılmaz Vural’ın bir adım önünde.

Süper Ligde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan Mustafa Denizli TFF 1. Liginde Çaykur Rizespor’u süper lige çıkararak 4 kez şampiyonluk sevinci yaşattı.

ES ES’i ÇIKARDI

Diğer tarafta ise Göztepe’nin başında sahaya çıkacak olan Yılmaz Vural Eskişehirspor’u 1994-95 sezonunda Konya’da süper lige çıkarmıştı. Kariyerinde ilk şampiyonluğunu Eskişehirspor’da yaşayan Vural, ardından 1995-96’da Sarıyer’i, 2005-2006’da Antalyaspor’u süper lige çıkarma başarısı gösterdi. Süper Ligde bir çok takım çalıştırmasına rağmen şampiyonluk sevinci yaşayamayan Vural’ın tek hayali bir gün Fenerbahçe’nin başında yer almak olarak biliniyor.

MUSTAFA DENİZLİ 6-3 ÖNDE

Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, pazar günü 10’uncu kez bir lig maçında karşı karşıya gelecek. İki teknik adam ligde son olarak Vural’lı Kasımpaşa ile Denizli’li Beşiktaş 19 Mart 2009’da 2-2 berabere kaldı.

Editör: Haber Merkezi