Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, mülteci sorunu, Avrupa Birliği'yle (AB) ilişkiler ve son dönemde artan döviz kurlarının Türkiye'nin 2016 yılında yaşadığı ve yeni yılda çözümlenmesi gereken konuların başında geldiğini bildirdi. Özaydemir, yazılı açıklamasında, 2016 yılında baş döndürücü ve üzücü olayların yaşandığını, bunların içinde de 15 Temmuz 2016'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türkiye için bir milat olduğunu belirtti. 

BİR ÇOK SIKINTI VAR

Yıllardır yaşadığımız bu bela birçok canın yitip gitmesine neden olurken ekonomik anlamda da büyük külfetleri peşi sıra getirmektedir. Yine mülteci sorunu, Avrupa Birliği'yle ilişkilerimiz, son dönemde artan döviz kurları ülkemizin 2016 yılında yaşadığı ve yeni yılda çözüm gerektiren konuların başında gelmektedir." Özaydemir, sadece Türkiye'de değil dünya genelinde birçok ülkenin bir dizi sıkıntılar yaşadığını ve özellikle 2012 yılından bu yana küresel ticarette ciddi bir yavaşlama eğilimi olduğunu anlattı.

MADENCİLİK KÜMELENMESİ

ESO'nun sanayiciler ve konunun uzmanlarıyla gerçekleştirdiği stratejik plan çalışmalarıyla yatırımcılara şimdi ve gelecekte yıldızı parlayacak sanayi sektörlerini belirlediğine de değinen Özaydemir, "Bu stratejik sektörlere ek olarak Eskişehir sanayisinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması ve daha hızlı gelişimi için kümelenme çalışmalarına büyük önem verdik. Bu kapsamda bölgemizde önemli bir potansiyel olan madencilik alanında Türkiye'nin ilk madencilik kümelenmesinin kurulmasına öncülük ettik." ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi