Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Türkiye genelinde 14 eğitimcinin korona virüsten hayatını kaybettiğini kaydetti. Alkan, "Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte Covid-19 tespit edilen okul sayısına her gün bir yenisi ekleniyor. Türkiye' de Eğitim Sen Genel Merkezine ulaşan verilerine göre vaka görülen eğitim kurumu sayısı 1220'yi aştı. Şu ana kadar 14 eğitim emekçisi yaşamını yitirdi.

Bugüne kadar 4 müdür, bir müdür yardımcısı, bir akademisyen ve 10 öğretmen yaşamını hayatını kaybetti. Sadece 14 eğitim emekçisi yüz yüze eğitimin yaygınlaştığı eylül ayından bugüne kadar gelen sürede yaşamını yitirdi.

En son Diyarbakır' da üyemiz Cengiz TEKDAL 'ı covid 19 dan kaybettik.

Bu şartlarda 23 Kasım' da okulların açılması çok zordur. Acilen artan vakaları göz önüne alacak olursak en 14 gün kapanmak zorunludur.

Diğer yandan artan vakalar karşısında zorlanan öğretmenlere ve eğitim çalışmalarına üzülmek yerine bir an önce önlemler alınmalıdır.

Hamasi nutuklarla eğitim çalışanlarının ne kadar değerli olduğunu dinlemek değil, sorunlarımıza acil ve kalıcı çözümler istiyoruz. Bu nedenle taleplerimizin acilen gerçekleşmesini istemekteyiz.

Taleplerimiz:

-Salgın koşullarında okulların sağlık açısından güvenli ve hazır olması için yeterli ödenek gönderilmelidir.

-Tüm kadrolarda yer alan  eğitim ve bilim emekçilerine 3600 ek gösterge acilen verilmelidir.

-Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir.

-Esnek ve kuralsız çalışma üniversiteler başta olmak üzere yaygınlaşmaktadır. Bu durum iş güvencesini tehdit etmekte ve idarelerin haksız, hukuksuz mobinglerine zemin hazırlamaktadır.

-Salgın koşullarında yapılan uzaktan eğitim ve okullarda yapılan yüz yüze eğitim için ek ders ücretleri artırımlı ödenmelidir.

-İdari izinli olan öğretmenlere bir önceki yıl ödenen ek ders ücreti miktarı kadar ek ders ödenmelidir.

-Okullar ve eğitimle ilgili kararlar şeffaf olmalıdır ve karar alma süreçlerine sendikalar mutlaka katılmalıdır."

Editör: Haber Merkezi